Decomissats 69 arts de pesca prohibits a la desembocadura de l'Ebre

A més, es van localitzar a l'interior d'una embarcació recreativa uns 4 quilos de crancs i 2,5 d'angula

per Redacció , 15 de novembre de 2016 a les 21:22 |
El material decomissat per la Guàrdia Civil. | Guàrdia Civil
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agents de la Guàrdia Civil, en un operatiu establert per a l'eradicació de la captura furtiva de l'angula (anguila anguila), van decomissar, a la desembocadura del riu Ebre, 69 arts de pesca prohibits, dels denominats gànguils, usats per a la captura d'aquesta espècie.

Segons ha informat la Benemèrita en una nota de premsa, durant el matí del passat dijous 10, en el marc dels operatius que estableix la Guàrdia Civil per a la protecció del medi ambient a la desembocadura de l'Ebre, a la Badia dels Alfacs del terme municipal d'Amposta, va ser sorpresa una persona que es trobava realitzant l'art de pesca professional sense la llicència preceptiva, utilitzant per a tal fi una embarcació recreativa, la qual tenia instal·lats 69 gànguils per a la captura de l'angula i del cranc.


Un cop inspeccionada l'embarcació, es va localitzar a l'interior de la mateixa al voltant de 4 quilos de crancs i 2,5 quilos d'angula, que havia capturat recentment.

Per aquest motiu es va procedir a denunciar a la persona responsable per dues infraccions a la Llei 2/2012 de Pesca i Acció Marítima de la Generalitat, per pescar sense la preceptiva llicència, i per utilitzar arts de pesca prohibits. Aquestes infraccions han estat posades en coneixement del Departament d'Agricultura per a l'obertura d'un procediment sancionador.


Els aparells decomissats han estat dipositats a disposició de la Generalitat, i les captures han estat lliurades a la Confraria de Pescadors de La Ràpita.

 

Participació