ordenança municipal

Tarragona podria habilitar una zona per a gossos a les platges per tot l'any

Així ho contempla la nova ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d'animals de l'Ajuntament

per Redacció , 11 de novembre de 2016 a les 16:46 |
Un gos passejant per la sorra de la platja | GAIA
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
​L'Ajuntament ja compta amb la nova ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d'animals. Tal com ha explicat la consellera de Salut Pública, Ana Santos, es tracta d'una ordenança pionera per a la ciutat que comptarà per primera vegada amb una normativa específica que regula la tinença, la cura i la protecció dels animals, fins ara la regulació estava inclosa en l'ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics. La consellera ha explicat que té com a principal objectiu la protecció de la salubritat pública, el benestar de les persones i els animals i establir requisits per a la tinença responsable al municipi.

Els principals aspectes que regula la nova normativa són:


- S'augmenten les condicions i requisits per a la tinença amb l'objectiu de mantenir-los en bones condicions que n'assegurin el benestar, s'estableix des de la mida dels recintes, la permanència en vehicles estacionats, l'activitat física, les cadenes de subjecció i la protecció del fred i la calor de les casetes a l'aire lliure, entre altres aspectes.

- Pel que fa a la cura i millora de l'espai públic es regulen les colònies de gats, la prohibició d'abocar substàncies químiques com el sofre a la via pública i l'ús del pipican i les àrees de gossos.


- S'estableix la possibilitat d'autoritzar Can-espais, zones àmplies delimitades per l'esbarjo dels animals de companyia, i que inclou la possibilitat d'habilitar-ne una a la platja durant tot l'any.

- Es prohibeix la venda ambulant de qualsevol tipus d'animal.


- Es regula l'activitat dels passejadors de gossos considerats potencialment perillosos amb la creació d'una llicència específica per a les persones que es dediquen a aquesta activitat. I en el cas d'agressions, s'estableixen obligacions com la comunicació de l'incident i la possibilitat d'ingrés per a observació veterinària.

- Els gossos, els gats i les fures han d'estar obligatòriament censats i identificats. En el cas dels gossos s'haurà de complementar amb l'aportació del codi genètic de l'ADN. Aquesta mesura no entrarà en vigor fins que la Junta de Govern Local aprovi el procediment d'extracció i anàlisis.

El nou document es portarà a aprovació al proper Consell Plenari i iniciarà el tràmit per a la seva entrada en vigor. Després del Ple, s'inicia un període d'exposició pública de 30 dies per a al·legacions, si no hi ha al·legacions, el text queda aprovat i la seva publicació íntegra al BOPT marcarà l'entrada en vigor. 

 

Participació