1 de 10

VÍDEO | AnimaNaturalis denuncia «tensió i amenaces» durant els últims correbous de la temporada

L'ONG animalista estudia interposar denuncies contra "els intents violents de coacció"

per Redacció, Xerta | 10 de novembre de 2016 a les 11:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ONG AnimaNaturalis denuncia que s'han tornat a viure "moments de tensió i amenaces" en els últims correbous de la temporada. Concretament als bous embolats de Xerta del passat diumenge i als d'Ulldecona, a les festes de l'octubre passat.

El passat diumenge a Xerta, les col·laboradores d'AnimaNaturalis "van ser amenaçades diverses vegades per almenys tres persones diferents mentre enregistraven imatges dels bous al carrer i posteriorment els bous embolats", segons asseguren en una nota de premsa. En el vídeo que han fet públic, es pot observar com un aficionat taurí es dirigeix a les activistes amb to amenaçador: "Torna a fer una foto i et juro que et menges la càmera, m'és igual que hi hagi Mossos", els hi diu mentre aixeca el puny. Un veí del poble, però, el va aturar amb la mà.


Pel que fa a Ulldecona, un grup de taurins hauria insultat les activistes, tot i la presència de Mossos, mentre sortien de la plaça de bous, on havien acudit per enregistrar imatges.

La presidenta d'AnimaNaturalis, Aïda Gascón, reconeix que "en general els ànims s'han calmat molt en comparació a l'inici de la temporada gràcies a la presència policial i la feina de les comissions de festes dels Ajuntaments", però explica que els hi segueix sent "pràcticament impossible" poder gravar els bous embolats, "perquè o bé els organitzadors col·loquen el piló per embolar el bou el més lluny possible de les càmeres, o bé els aficionats formen una barrera humana per tal que no puguin veure ni enregistrar res". "Està clar que els taurins volen ocultar la cara més brutal dels correbous i no volen que el món sigui testimoni de les seves festes", sentencia. L'ONG animalista estudia interposar denúncies contra "els intents violents de coacció".


 

Participació