El TSJC confirma la condemna de l'exalcalde de Roda de Berà

Manté la pena per al popular Pedro José Figuereido i l'antic interventor del consistori Luis Miguel Caramés d'un any i un mes de presó i dos d'inhabilitació per malversació continuada de diners públics | El tribunal desestima un recurs de l'extresorer de l'Ajuntament Jordi Reina, per a qui ratifica els tres anys de presó i set d'inhabilitació

per Redacció , 9 de novembre de 2016 a les 16:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la condemna de l'Audiència de Tarragona l'exalcalde del PP de Roda de Barà entre 2007 i 2008, Pedro José Figuereido, i al que era interventor de l'Ajuntament, Luis Miguel Caramés, a un any i un mes de presó i a dos d'inhabilitació per malversació continuada de diners públics.

El TSJC desestima el recurs d'apel·lació interposat per l'antic secretari municipal i tresorer del consistori Jordi Reina, condemnat a tres anys de presó i set d'inhabilitació. El tribunal presidit per María Eugenia Alegret rebutja els motius de recurs de Reina, basat principalment en qüestions de caràcter processal i una suposada vulneració de drets com el de defensa, presumpció d'innocència, o la inexistència de prova de càrrec i error en la valoració de la prova.


El tribunal va concloure que Figueiredo, Caramés i Reina es van concertar per disposar en el seu benefici de diners públics de l'Ajuntament a través de transferències als seus comptes personals en diverses operacions durant 2007 i 2008 com bestretes, i que després van tornar de diferents maneres. 

Per exemple, l'alcalde es va apoderar el 14 d'abril de 2008 d'70.000 euros i altres 5.000 amb el concepte d'"atendre despeses de l'alcaldia". Aquesta quantitat va ser retornada a l'Ajuntament entre juliol i octubre del mateix any.


El mateix dia, Caramés va rebre un pagament de 10.000 euros de l'Ajuntament que després també va tornar, mentre que Reina va rebre 12.000 euros que després el consistori li va restar de la nòmina en dotze mensualitats.

En la seva declaració en judici, l'exalcalde va explicar al tribunal que havia tingut problemes econòmics i per això es va dirigir a Caramés -al qual ell havia nomenat interventor- i li va relatar la seva situació; aquest li va explicar que existien bestretes, que en teoria no es podien fer però que "s'arreglava" i després retornava els fons.

 

Participació