infraestructures

La nova variant de Valls ja està oberta al trànsit

El conseller Rull i l'alcalde de Vall han inaugurat aquest dimarts el tram de 800 metres | La nova variant incorpora en el tram del pont del torrent un innovador sistema d'abalisament sostenible

per Redacció, 2 de novembre de 2016 a les 20:00 |
La nova variant incorpora en el tram del pont del torrent un innovador sistema d'abalisament sostenible | Nightway
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nova variant de Valls ja està oberta al trànsit. Aquesta tarda, l'alcalde de Valls, Albert Batet i el consell de Territori, Josep Rull, entre altres, han estat els encarregats d'enretirar simbòlicament els cons que impedien el pas dels cotxes i d'aquesta manera s'ha donat per inaugurada aquest tram de carretera de 800 metres que ha de fer més segura i ràpida la connexió entre dues carreteres de molta afluència de vehicles.

La nova variant, executada pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb una inversió de 2,6 milions d'euros, connecta l'N-240 a l'alçada de la rotonda del restaurant Fèlix, amb la carretera C-37 -que passa per Alcover i Reus-, on s'hi ha construït una rotonda al quilòmetre 5,8, a escassa distància de la rotonda de l'A-27. La nova via té dos carrils de 3,5 metres d'amplada i vorals d'1,5 metres. També inclou un pont d'uns deu metres d'alçada per salvar el torrent del Puig.


Per altra banda, el viaducte sobre el Torrent del Puig incorpora un innovador sistema d'abalisament sostenible, basat en llosetes UFL ultrafotoluminiscents (instal·lats per l'empresa Nightway). Les llosetes capten i emmagatzemen la llum durant el dia i l'emeten en la foscor de la nit amb una potència lumínica tres vegades superior a la categoria superior (classe A) emprada en l'abalisament de sortides d'evacuació d'incendis. Segons l'empresa, a diferència dels materials radioluminiscents (triti, radi) la composició de les lloses no és radioactiva, ja que la font d'excitació és exclusivament la llum (fotons).
 

Albert Batet i Josep Rull, inauguran la nova variant de Valls Foto: D. Govern Tarragona

 

Participació