Reus

Els animalistes acusen l'Ajuntament de Reus de «matança massiva» d'aus

ACTYMA denuncia que hi ha aus atrapades en gàbies que són protegides | Carrega contra el consistori perquè creu que no s'ha justificat que hi hagi una plaga de coloms

per Redacció , 28 d'octubre de 2016 a les 22:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actyma) ha presentat una denúncia contra l'Ajuntament de Reus davant la Direcció Territorial del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Tarragona per la "matança massiva" d'aus atrapades a gàbies trampa no selectives col·locades a diverses zones del municipi, segons l'entitat. Les gàbies, explica Actyma, han provocat la mort "indiscriminada" de diverses aus, "fins i tot d'espècies protegides". L'ens també lamenta que les fonts de la ciutat "es cobreixen" perquè les aus "no puguin veure". Moltes queden atrapades en colar-se per forats i, com que no poden sortir, "pateixen una mort lenta i dolorosa".

Segons Actyma l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus no disposa d'inventari dels llocs de nidificació de coloms, i en un recull de queixes del 2013 no en consta cap sobre aus, fet que indica, a parer de l'entitat, que no és necessari fer matances massives d'aus per "una suposada plaga de coloms injustificada".


Per tot plegat Actyma ha sol·licitat que s'incoï un expedient sancionador contra l'Ajuntament de Reus i ha exigit la retirada "urgent" de gàbies trampa i el cessament de qualsevol altre mètode de captura i matances d'aus a la ciutat.

 

Participació