toros

Trenta-set eurodiputats donen suport a la prohibició dels toros a Catalunya

"La tortura animal no pot ser en cap cas considerada cultura", assegura el dirigent d'ICV Ernest Urtasun

per Europa Press, 27 d'octubre de 2016 a les 16:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ernest Urtasun, avui a la seu d'ICV Foto: Isaac Meler


Un total de 37 eurodiputats de diverses nacionalitats han signat una declaració conjunta manifestant el seu rebuig a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'haver anul·lat la llei catalana que prohibia les curses de braus a Catalunya.


En un comunicat, l'eurodiputat d'ICV i promotor de la iniciativa, Ernest Urtasun, ha lamentat la decisió de l'alt tribunal i ha exposat que "la tortura animal no pot ser en cap cas considerada cultura". La declaració recull que la tauromàquia "és una activitat injusta, sàdica i menyspreable i no mereix ser legal a l'ordenament jurídic" i qualifica les corrides d'espectacles cruels i inhumanes.

Busca rebatre la tesi del TC que la prohibició de les corrides suposa envair competències estatals, i reivindica que Catalunya té "competència per protegir els animals i regular els espectacles públics".


El text recorda que el Conveni Europeu sobre la protecció dels animals estableix que "no han de patir dolor, lesions, por o ansietat" i l'article 13 del Tractat de Funcionament de la UE insta els estats membre a respectar el benestar animal.

Els eurodiputats recorden que, a part del Parlament, també el Parlament de les Canàries va prohibir les corrides i desitja que altres comunitats autònomes d'Espanya se sumin a aquesta decisió pròximament.


Signen el text els eurodiputats catalans Ernest Urtasun (ICV), Javi López (PSC), Ramon Tremosa (CDC), Francesc Gambús (exmilitant d'Unió), Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall (ERC). Altres signants són Michael Cramer, Jacop Dalunde, Pascal Durand, Linnéa Engström, Eleonora Florenza, Martin Häusling, Kostadinka Kuneva, Terry Reintke, Helmut Scholz, Barbara Spinelli i Neoklis Sylikiotis, entre d'altres.

 

Participació