Les encausades en el «cas Bershka» són «les víctimes i no els botxins»

Aquesta afirmació és la que defensa una de les parts implicades en els actes del 7 de gener del 2009 | Des de la CUP i Cau de Llunes han respost al comunicat de l'ASEMIT

per Redacció , Tarragona, 24 d'octubre de 2016 a les 07:04 |
Presentació de la moció que defensarà la CUP aquest dilluns en relació al cas Bershka | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La rèplica al comunicat de l'Associació Sindical d'Empleats Municipals Independents de Tarragona (ASEMIT) no s'ha fet esperar. Des de les assemblees de Cau de Llunes i de la CUP de Tarragona han volgut posar els punts sobre les is i alhora defensar-se de les paraules dels sindicalistes.

El col·lectiu feminista i la CUP recorden al sindicat que "tenim el dret a defensar-nos d'allò de què ens acusen" i volen deixar molt clar que "no pensem, en cap cas, acceptar que les víctimes, que van ser agredides, siguin tractades com si fossin els botxins". En cap moment, segons el text que han emès, no s'ha defensat que no hi hagi judici, "el que volem és que hi hagi justícia per unes persones que van ser agredides", reafirmen.


Per altra banda. Recriminen que les paraules de l'ASEMIT que "marquen un posicionament nítid i clar, en pro dels interessos policials" i rebutgen l'exigència del sindicat -"que tots els regidors de l'Ajuntament de Tarragona surtin en defensa dels seus treballadors municipals, i més per actes de la seva tasca com a funcionari públic". Segons els membres d'una de les parts que s'asseuran en un dels bancs el dia de judici, "nosaltres no exigirem a cap regidor que defensi res que no sigui l'ús democràtic de la nostra policia, que ha d'estar sempre al servei públic, del ciutadà i de les persones a les quals ha de protegir sempre".

El sindicat lamentava que s'hagués polititzat el cas, entre altres, amb l'acte que va tenir lloc el passat dimecres, 19 d'octubre, a l'Antiga Audiència amb la presència de la diputada la CUP al Parlament Anna Gabriel. Aquesta lamentació ha estat contestada ràpidament pels protagonistes d'aquest acte, dient que "sí que és un acte polític, en tant que els actes repressius van tindre lloc justament per una activitat política que es desenvolupava pacíficament". Sobre això, el text subratlla que "la Guàrdia Urbana de Tarragona va provar, en un primer terme, d'acusar les encausades per una suposada associació il·lícita. En aquest cas, també el fet de ser independentista".


Cau de Llunes i la CUP defensen que no fan ús de l'Ajuntament per a la seva defensa i etziben que "qui en fa de forma clara i manifesta és l'ASEMIT". A més, li recorden al sindicat que "l'Ajuntament de Tarragona està personat en aquest procediment judicial i per tant es fa difícil poder argumentar que el Consistori és utilitzat per les encausades del Cas Bershka ―en qualsevol cas, són parts oposades en el procés jurídic", conclou el text.

Per altra banda, aquest dilluns, en sessió plenària, la CUP presentarà una moció en la qual insta a l'Ajuntament a retirar l'acusació en aquest cas. Aquesta moció compta amb el suport de més de 30 entitats i associacions de la ciutat. 

 

Participació