societat

Tots els cartells de la marxa per la sanitat han estat arrencats a Sant Salvador

Només en queda un perquè està col·locat a l'interior d'un bar | Els veïns denuncïen que l'autor d'aquesta acció ha estat un operari de la neteja, que seguia ordres del seu encarregat | FCC nega que hagi donat ordres d'arrencar els cartells

per Jonathan Oca, Tarragona | 21 d'octubre de 2016 a les 19:04 |
A Sant Salvador només queda penjat un cartell com el de la imatge | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Veïns del barri de Sant Salvador de Tarragona han denunciat a NacióTarragona que un operari de la neteja ha desenganxat tots els cartells de la marxa que se celebrarà aquest dissabte –si el temps ho permet- en defensa de la sanitat pública. Segons fonts consultades per aquest mitjà, l'operari deia que seguia ordres de l'encarregat de zona. Les mateixes fonts han assegurat que només queda un cartell en tot el barri, el qual ha sobreviscut perquè està col·locat a l’interior d’un bar.

Els veïns consideren que aquesta acció "no és justa" perquè el que s’anunciava en aquests cartells “ens afecta a tots” i l’objectiu “és aplegar el nombre més gran de persones per aquest dissabte”. A propòsit d’això, lamenten que molta gent del barri no hi anirà perquè “no ho saben i ara no ho podran saber”.


A més a més, el que no entenen és que el motiu del cartell no és polític, és social, i no hi havia cap raó per treure'ls. Aquest diari ha pogut contrastar que en els altres barris, n’hi ha pocs, de cartells,  però encara en queda algun de penjat. A Sant Salvador, ni rastre.
 

Fonts autoritzades de FCC, empresa adjudicatària de la neteja, han assegurat a aquest diari que en cap moment s’ha ordenat a cap treballador que portés a terme aquesta acció i per tant, no se'ls hi pot atorgar la responsabilitat ni l'autoria d'aquests fets. 

Ordenances municipals


Per altra banda, l’article 95 de les ordenances municipals diu que “es prohibeix la fixació de cartells a les façanes dels edificis, als monuments, als temples religiosos, al cementiri, a les fonts, als arbres, al mobiliari urbà i en altres llocs anàlegs” i per tant, aquesta acció -de la qual ningú n’és responsable- estaria emparada sota el paraigües d’aquest article sempre que els cartells haguessin estat enganxats en aquests punts prohibits. 

La marxa


Aquest dissabte a les 18 h, des de la plaça Imperial tarraco, arrencarà la marxa per la defensa de la sanitat pública sota el lema "Fora privada de la sanitat pública". Els organitzadors, el Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública, esperen que almenys hi participin 1.000 persones. Caldrà estar atents al cel, ja que les previsions meteorològiques alerten que podria ploure. 

 

Participació