Ordenanaces fiscals

Torredembarra vol rebaixar l'IBI un 3% i la taxa de recollida d'escombraries un 11%

Aquestes són les principals novetats fiscals per al 2017 que presenta l'equip de govern liderat pel republicà Eduard Rovira | Les mesures s'han de debatre aquest dijous en sessió plenària.

per Redacció, 20 d'octubre de 2016 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ajuntament de Torredembarra Foto: Cedida


La rebaixa d'un 3% del rebut de l'IBI i d'un 11% en el de la recollida d'escombraries domèstiques són les principals modificacions de les ordenances fiscals per al 2017 que proposa l'equip de govern a l'Ajuntament de Torredembarra, liderat pel republicà Eduard Rovira. Aquestes mesures es debatran en el ple ordinari que se celebrarà aquest dijous.


Pel que fa a l'IBI, el tipus de gravamen passarà del 0,936 al 0,908, el que comportarà una rebaixa del 3% en el rebut final. Un altre canvi que es preveu en l'IBI és que la bonificació concedida per família nombrosa es prorrogarà amb caràcter anual i de forma automàtica sense necessitat de sol·licitar-la cada exercici. El 2017 serà necessari tornar-la a demanar i, si s'autoritza l'Ajuntament a consultar les dades de la Generalitat sobre famílies nombroses, aleshores ja no caldrà tornar a fer-ho.

L'altra modificació destacada és la que afecta la taxa de la gestió de residus municipals, ja que s'implanta la taxa per generació. Cal tenir present que no s'havia fet una reorganització de la taxa tot i que ja fa temps que es va iniciar el sistema de reciclatge i, per tant, l'Ajuntament obté ingressos per aquest motiu. La reorganització de la taxa comportarà una rebaixa de l'11% per a la ciutadania (quota d'habitatges de caràcter familiar de 129,5 € a 115 €) i en diferent mesura per als establiments que rebran bonificacions en funció de si reciclen més o menys.


A més, s'incrementa la bonificació per als ciutadans que compten amb el servei de recollida "Porta a porta" (passen del 10% al 15%) si efectuen una selecció correcta de la brossa produïda.

 

Participació