qualitat de l'aire

​Un excés de benzè a l'aire del Camp de Tarragona arriba al Parlament

El passat 29 de setembre es va registrar un excès d'aquest producte a l'aire | La CUP-CC ha entrat aquest dimarts una pregunta destinada al Govern i una proposta de resolució del problema

per Redacció, 18 d'octubre de 2016 a les 17:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La qualitat de l’aire al Camp de Tarragona tornar a anar al Parlament. La CUP-Crida Constituent ha registrat aquest dimarts una pregunta al Govern, a través del diputat Sergi Saladié, demanant-los que respongui quines accions o actuacions farà davant les dades de contaminació per benzè al Camp de Tarragona, registrades el passat 29 de setembre. 

Els independentistes han denunciat que, segons les dades publicades de l’Índex Català de la Qualitat de l’Aire (ICQA), la caseta de recollida de dades de Constantí va registrar un índex del compost químic C6H6 Benzè de 29,3 micrograms per metre cúbic a la una de la matinada. Segons la normativa vigent a Catalunya, els objectius de qualitat de l’aire vigents són de 5 micrograms per metre cúbic, apunten els de la formació. 


Els cupaires recorden que l'exposició al compost químic pot provocar dany genètic al material cel·lular i que és una substància considerada cancerígena per l'Agència Internacional de Recerca del Càncer (IARC). 

Aquest excés demostra que “és una amenaça que pateix no només el conjunt de la població, sinó particularment els treballadors i treballadores que cada dia s'hi exposen”, denuncien els de la CUP.


A banda de la pregunta entrada per Saladié, el grup parlamentari ha registrat una proposta de resolució a la problemàtica. Els independentistes tenen molt clars els passos que caldria seguir i per aquest motiu proposen que s’encarregui a un ens independent -en col·laboració amb les entitats i institucions de la zona- un estudi complert sobre la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona, i garantir que aquest estudi es dugui a terme durant l’any 2017. També s’han de destinar els recursos econòmics, materials i administratius necessaris per al correcte desenvolupament d’aquest l’estudi. I per últim, s’haurà de garantir que a partir del 2018 aquests estudis de qualitat de l’aire es realitzaran continuadament, i que els costos dels mateixos recauran sobre les mateixes empreses que produeixen les emissions.

 

Participació