Quatre colles estrangeres actuaran a la prèvia del Concurs de Tarragona

Els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París, els Castellers of London i els Castellers d'Andorra actuaran a la Plaça de la Font dissabte al migdia | A la jornada del dissabte del concurs també hi haurà dues colles de fora de Catalunya: els Al·lots de Llevant, de Manacor, i els xinesos Xiquets de Hangzhou

per NacióCastells , 27 de setembre de 2016 a les 16:00 |
Els Castellers d'Andorra seran una de les colles presents a la Diada de Colles Internacionals | Joaquim Albalate
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Concurs de Castells 2016 s'ha proposat ser més internacional que mai. És per això que a la prèvia del Concurs hi actuaran quatre colles fora de Catalunya: els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París, els Castellers of London i els Castellers d'Andorra. Aquestes quatre agrupacions actuaran el dissabte 1 d'octubre a les 12 del migdia a la plaça de la Font de Tarragona.

Els Xiquets de Copenhaguen es van crear l'any 2013 a la ciutat danesa, mentre que els Castellers d'Andorra van aparèixer el 2014. Els Castellers de París i els Castellers of London van constituir-se el passat 2015.


La diada pretén mostrar les realitats castelleres existents a diferents països i donar a aquestes colles l'oportunitat de conèixer, de primera mà, la realitat de les colles participants al Concurs.

No seran les úniques colles de fora del territori català presents al Concurs: els Castellers del Riberal, de Baó, a la Catalunya Nord, van actuar a Torredembarra diumenge, i els Al·lots de Llevant, de Manacor, a Mallorca, i els Xiquets de Hangzhou, de la Xina, seran el mateix dissabte a la Tarraco Arena Plaça.

 

Els Xiquets de Hangzhou, en una actuació a la Xina Foto: Twitter Xiquets de Hangzhou

 

Participació