Política

Front comú entre Podem, la CUP, ICV i veïns per deslocalitzar les festes

La formació lila ha presentat una moció en la qual demana que alguns actes de les festes de Santa Tecla es desplacin als barris | Alerten que s'està creant una fractura social entre Tarragona i els barris | Hi ha una "barrera mental" que s'ha de trencar entre la perifèria i el centre de la ciutat

per Jonathan Oca, Tarragona | 20 de setembre de 2016 a les 20:37 |
Presentació de la moció a la Sala d'actes de l'Ajuntament | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La localització de les festes de Santa Tecla estan aixecant polèmica, enguany més que mai. Els veïns de la Part Alta s’han posat mans a l’obra i no volen que en el seu barri s’hagin de celebrar tots els actes festius i demanen que les festes es deslocalitzin. Aquesta  és una de les reivindicacions que exigeix la Plataforma Farts de soroll i ara també la formació política Podem Tarragona. 

Aquesta tarda, representants de Podem a la ciutat han presentat una moció a la qual donen suport els grups municipals de la CUP i ICV-EUiA i diferents associacions de veïns de la ciutat. El text que es presentarà en el plenari del 30 de setembre, demana que l’Ajuntament “descentralitzi” les festes populars de Santa Tecla perquè els barris acullin un major nombre d’activitats organitzades pel consistori. 


Un dels arguments que defensen els membres de Podem és que les festes no arriben als barris, on hi ha un gruix de més del 52% de la població tarragonina i per aquest motiu reivindiquen més presència d’actes. A més a més, asseguren que hi ha una fractura social entre el centre i els barris “que es palpa”. Hi ha una "barrera mental" que s'ha de trencar  entre la perifèria i el centre de la ciutat. 

“En els cartells on s’anuncien els actes de Santa Tecla no hi ha cap acte que se celebri als barris”, lamenten. Dels més de 500 actes programats “no en veiem cap”. Segons els membres de Podem, que els actes es deslocalitzin serà beneficiós per la societat, pels comerços de proximitat dels barris i alhora també per “descongestionar” la zona on sempre se celebren totes les festes, la Part Alta. 


Tots els representants de la CUP, ICV-EUiA,  Podem i els de les associacions de veïns coincideixen que hi ha dos problemes als quals s’hi ha de posar remei, urgentment. Per una banda hi ha uns veïns que no volen més festes i per l’altra, altres veïns reclamen més festes als seus barris. La fórmula sembla de fàcil solució però “falta voluntat política per solucionar un problema que arrosseguem des de fa molts anys”, lamenten.

Encara que moltes iniciatives, tant per Sant Magí com per Santa Tecla, són iniciatives privades, els barris es queixen que "Tarragona es nega a rebre dels barris" i que les seves propostes no prosperen. 


La moció en qüestió destaca que s’acorda descentralitzar les festes de Santa Tecla perquè puguin arribar a tots els barris i dinamitzar els barris durant les festes programant i impulsant alternatives festives i culturals. 

Els autors de la moció ara obriran un període de converses amb diferents associacions de veïns i plataformes per tal que s’hi adhereixin i fer un front comú per aconseguir el seu objectiu. Pel que fa a altres forces polítiques, encara no han parlat amb ningú però destaquen “entenem que no hi ha cap motiu perquè cap grup municipal no doni suport a la moció”. 

L’Ajuntament de Tarragona “no ha aconseguit que els barris es facin seves les festes de Santa Tecla”, conclouen.

 

Participació