justícia

L’alcalde de Creixell s’acull al dret de no declarar i desmenteix qualsevol delicte

Jordi Llopart està sent investigat per malversació impròpia, administració deslleial, apropiació indeguda, falsedat documental, estafa i delicte de frau en les subvencions | El gerent de l'empresa que gestiona l'escola bressol també ha declarat com a investigat, encara que denuncia que primer l'havien citat com a testimoni

per Jonathan Oca, Tarragona, 14 de setembre de 2016 a les 15:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Mossos d’Esquadra s’han presentat aquest matí a l’Ajuntament de Creixell per entregar un citació a l’alcalde, el convergent Jordi Llopart, perquè declarés a la comissaria de Campclar, a Tarragona, en el marc d’una investigació que està portant a terme el jutjat d’instrucció número 2 del Vendrell per un cas de presumpta alteració del concurs de l’escola bressol municipal. 

La citació de l’alcalde no ha estat l’única que ha entregat aquest matí la policia catalana. Els regidors Montse Muñoz (PSC), Josep Bruguerola (ERC) i Beatriz Trasserra (ERC) que en el moment de l’adjudicació era l’apoderada de l’empesa guanyadora del concurs públic per gestionar la llar d’infants -escola bressol-. Segons han apuntat, la republicana va trencar tota vinculació amb l’empresa abans d’entrar en política, aquestes últimes eleccions municipals (2015). A més a més, Josep Maria Piqué, secretari de l’Ajuntament també ha hagut de comparèixer  per declarar com a investigat. 


Els Mossos també han citat a declarar a Horacio Rodríguez, administrador i gerent de l’empresa Privilege Class que gestiona la llar d’infants. Segons el seu advocat Anton Verdeny, en un primer moment estava citat com a  testimoni però quan han arribat a les dependències policials els han comunicat que ho feia com a investigat. Rodríguez és l’exparella sentimental de la regidora d’ERC, Beatriz Tresserra, amb qui va obrir l’empresa. 

A tots els citats se’ls investiga per malversació impròpia, administració deslleial, apropiació indeguda, falsedat documental, estafa i delicte de frau en les subvencions. 

Llopart no declara

Llopart s’ha acollit al dret de no declarar “perquè no sé els motius pels quals hi ha aquestes acusacions i quan m’ho demanin en el jutjat ja respondrem”. El batlle ha sigut rotund en afirmar que l’acusació d’una possible alteració del concurs de l’escola bressol municipal “és mentida”. El concurs públic , al qual es van presentar Baobab, Eulen, Xarxa Santa Tecla i Privilege Class va ser correcte, no hi va haver cap tracte de favor ni tràfic d’influències, segons l’alcalde. 


Llopart s’ensuma que tot podria venir per una denúncia que va posar el grup municipal del PP de Creixell, “a la qual ja es va presentar tota la documentació necessària”, i defensa que tot s’ha fet bé. Una de les causes que va motivar aquesta denúncia podria haver estat, segons el convergent, és “que prorroguéssim per cinc anys la gestió de l’escola bressol, tot sabent la difícil situació. Es podia fer perquè estava dins el prec de clàusules”, ha detallat. El concurs va adjudicar a l’empresa de Rodríguez la gestió de la llar per dos anys, dels 2012 al 2014 i després l’ajuntament va renovar-la fins al 2019. 

El batlle no pensa dimitir perquè no ha res mal fet i no “m’he lucrat d’aquesta concessió”. A més, afegeix que “abans de plantejar-me dimitir, primer crec que tinc el dret de saber de què va aquesta citació”. 
 

El gerent de l'empresa que gestiona la llar d'infants, Horacio Rodríguez (dreta) i el seu advocat, Anton Verdeny Foto: Jonathan Oca


L’administrador de l’empresa, de testimoni a investigat 

Horacio Rodríguez, administrador i gerent de l’empresa que gestiona l’escola bressol (Privilege Class) no ha declarat, de la mateixa manera que l’alcalde. Els arguments són calcats als del batlle encara que, segons ha comentat el seu advocat, hi ha l’afegit que venia a declarar com a testimoni i no com a investigat. “Davant del desconeixement total  perquè no ens han explicat res,  i com que el cas està sota secret de sumari hem optat per no declarar”, ha explicat Verdeny. 

L’advocat està convençut que el seu client no ha comès cap delicte i que el que ha fet “és perdre diners i acumular un deute que supera els 240.000 euros”. Rodríguez està a la ruïna perquè segons Verdeny, “l’ajuntament no ha fet honor a l’equilibri pressupostari que marca el conveni, hauria de pagar el 50% de les pèrdues eventuals en cas que aquestes superessin els beneficis“.  

Tot i la difícil situació, Rodríguez ha afirmat que el curs actual està assegurat. Un cop passat aquest període haurà de prendre decisions. 
 
Verdeny considera que “no podem parlar de tràfic d’influències quan un senyor ha perdut bous i esquelles. No en veiem per cap banda” i conclou dient que “l’estafa i el dilecte de frau és un delicte propi d’administració pública”  i per tant, aquí el seu client no hi tindria res a veure. 

 

Participació