El SIAD de Reus atén 256 dones l'any 2015

Un total de 94 reben l'atenció del servei d'assessorament psicològic, d'un total de 220 serveis

per Redacció , 16 d'agost de 2016 a les 16:00 |
Edifici del Casal de les Dones de Reus | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Reus (SIAD) va atendre un total de 256 dones l'any 2015, amb un total de 808 atencions realitzades distribuïdes entre serveis d'assessorament psicològic, assessorament jurídic i d'altres serveis.

El SIAD és el servei d'informació, assessorament, primera atenció i acompanyament en relació a l'exercici dels drets de les dones que es pot trobar al Casal de les Dones. També és un servei de l'Ajuntament de Reus que funciona des del 2011 en coordinació, cooperació i col·laboració amb l'Institut Català de les Dones de la Generalitat.


El 2015 en xifres

256 dones van ser ateses en un total de 808 atencions realitzades aquest 2015. 94 van rebre l'atenció del servei d'assessorament psicològic, d'un total de 220 serveis. 103 dones van ser ateses pel servei d'assessorament jurídic, el qual va realitzar 176 atencions. Finalment, 99 dones en situació de violència van demanar el servei del SIAD. Aquests últims casos arriben derivats de l'Oficina d'Atenció a la Víctima (depenent de la Guàrdia Urbana) i s'ofereix atenció individualitzada, atenció grupal i atenció comunitària.


Empoderament i sensibilització

Gràcies a la visualització social, l'entitat del SIAD vol promoure un espai de trobada, intercanvi, reflexió i treball per a dones amb la finalitat de treballar el respecte mutu i les relacions entre iguals. A més, també vol promocionar activitats i formacions per les dones, col·laborant amb les entitats i associacions, per fomentar el respecte i les relacions entre iguals.


L'any 2015 es van realitzar activitats diverses activitats com un taller de defensa personal femenina, entrenament psicològic, autonomia de les emocions, risoteràpia, programa de coeducació, "coachig" creatiu, taller "La repercussió de les xarxes socials en la violència masclista".

 

Participació