Tarragona

El Concurs de Castells també premiarà els millors grallers i timbalers

Els premis seran de 2.500 euros en total i hi participaran les 42 colles de les tres jornades | És el segon cop que s'organitza el concurs de gralles; l'anterior el van guanyar Castellers de Sant Cugat, Xiquets de Reus i la Colla Vella

per NacióCastells, 4 d'agost de 2016 a les 16:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Concurs de Castells de Tarragona tornarà a premiar les millors gralles i timbalers del certamen. L'Ajuntament de Tarragona convoca el segon Concurs dels grups de grallers i timbalers al Concurs de Castells, que premiarà les tres millors colles i que consta de 2.500 euros en premis. L’objectiu dels guardons és reconèixer la tasca d’aquests grups de músics i donar-los un nou impuls perquè es dignifiqui aquest aspecte fonamental del món casteller.

Els grups de grallers i timbalers de les 42 colles participants al XXVI Concurs de Castells tindran l'oportunitat de guanyar el seu propi concurs, ja que en aquesta edició també es valorarà la interpretació dels músics a l’hora d’alçar els castells i també d’entrar a plaça. Els criteris de valoració se centraran en dos àmbits: l'àmbit estrictament musical, que inclou aspectes com l’afinació, els equilibris de volum entre les diferents veus o l’estil d’execució, i l’execució del castell, on s’analitzarà la precisió en l’execució de l’aleta o del toc de sortida en el moment adequat, entre d’altres.

Un cop acabades cadascuna de les tres actuacions del Concurs el jurat anunciarà els tres grups finalistes de la jornada. Els tres primers premis es lliuraran el diumenge 1 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça i consten de:

  • Primer premi, 1.200 €, inxa d’honor i diploma.
  • Segon premi, 800 € i diploma.
  • Tercer premi, 500 € i diploma.

El jurat valorarà per igual les colles que utilitzin tant les gralles seques com les dolces o baixes. Serà causa de penalització les colles que utilitzin instruments de percussió no propis a la formació tradicional. El jurat estarà format per músics de reconegut prestigi com Xavier Orriols, Josep Ricard Martí Pinyu, David Morlà i Roser Olivé.

La primera edició del concurs de grallers i timbalers es va celebrar al 2012 i en aquella ocasió es va guardonar, ex aequo, els grups dels Castellers de Sant Cugat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus. 

 

Participació