insectes

Les paneroles i els mosquits «estan sota control» a Tarragona

La regidora del Medi Ambient i Neteja destaca l'èxit de les tasques d'eradicació d'aquests insectes | L'Ajuntament no ha rebut cap alerta de la Generalitat relacionada amb el virus Zika al territori

per Jonathan Oca, Tarragona, 28 de juliol de 2016 a les 19:19 |
Les paneroles surten de les clavegueres de la ciutat | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidora del Medi Ambient i Neteja, Ivana Martínez, ha destacat que el tema de les paneroles està controlat. Durant els darrers dies se n'han vist més de les habituals a la zona de Sant Pere i Sant Pau però la regidora li treu importància, ja que "és evident que existeixen" i a més, hi ha uns condicionants que ajuden a la seva aparició, "fa temps que no plou i això les ajuda a sortir i ara estem fent els tractaments per les clavegueres i les que estan més a prop de la superfície surten perquè no volen morir".

Com cada any, amb la calor apareixen aquest tipus insectes de les clavegueres. Des de fa tres campanyes, l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona S.A. (EMATSA) és l'encarregada d'evitar que la seva presència sigui en forma de plagues i "des que va agafar el contracte per l'eradicació de les paneroles vàrem canviar el concepte, l'objectiu no és anar on està el focus sinó apostar per la prevenció", ha destacat la regidora, qui ha afegit que "ha estat un èxit", ja que les clavegueres estan molt més netes que anys enrere.


Martínez assegura que ja han quedat enrere les imatges de les plagues de paneroles per la ciutat, "des que es va canviar la planificació ho tenim tot molt més controlat".

Cap alerta per virus Zika


Per altra banda, l'Ajuntament i la Generalitat treballant de forma conjunta per evitar qualsevol propagació de malalties per picada d'insecte. L'amenaça actual és la del virus Zika. Pel que fa a aquest virus, la regidora ha comentat que no han portat a terme cap mesura especial. Segons Martínez, les dues administracions estan en permanent comunicació i quan apareix qualsevol cas, el consistori tarragoní n'és informat.

A banda de les actuacions impulsades pel consistori per eradicar la presència d'insectes, també es porten a terme accions quan, des de la Generalitat, els informa "que pot existir algun cas de contagi o que pot haver-hi qualsevol perill i llavors el que fem nosaltres, és matar totes herbes i tots els insectes al voltant de la casa, sobretot en espais humits i amb aigua estancada, on es podria haver produït el cas per evitar que més persones ho pateixin", ha explicat Martínez, qui ha deixat clar que, de moment, no han rebut cap avís pel virus Zika.


La regidora ha comentat que aquest és el procediment habitual que es fa quan arriba alguna persona de l'estranger que s'ha contagiat d'alguna malaltia. La Generalitat "ens avisa perquè en siguem conscients i només actuem quan ens ho comuniquen", ja que "la competència sobre aquests temes la té la Generalitat", ha conclòs. 
 

 

Participació