CRT

El territori s'uneix per demostrar que hi ha consens al voltant del CRT

25 alcaldes i 10 presidents de consells comarcals han signat un manifest com a mostra de suport al Pla Director Urbanístic (PDU) del CRT | Altafulla i Montblanc no han participat en aquest acte

per Jonathan Oca, Tarragona | 27 de juliol de 2016 a les 15:26 |
Mostra de força del territori a favor del CRT | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La sala de plens de la Diputació de Tarragona ha estat testimoni d'una prova de força i de consens al territori. Aquest migdia, 25 alcaldes i 10 presidents de consells comarcals han signat un manifest com a mostra de suport al Pla Director Urbanístic (PDU) del CRT. En el text es destaca "la repercussió econòmica que suposarà el fons social derivat d'aquesta inversió, i el fet que una part del projecte es destinarà a la cobertura de necessitats socials".

Les reaccions


Josep Poblet, l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació, ha destacat que després de deixar passar la part prèvia i prioritària institucionalment correcta pel CRT, com era la presentació del projecte i l'aprovació inicial del PDU, havia arribat el moment fer visible "el sentiment general del territori", mostrant que "no hi ha escletxes".

Aquest acte ha servit per mostrar "una imatge d'unitat de criteri pel que fa al projecte i d'unitat d'acció pel que fa al posicionament dels diferents agents polítics, institucionals, econòmics i socials", ha dit satisfet Poblet, qui ha afegit que el procés no té "aturador" i que espera que aquesta tardor "ja culminem el procés –aprovació definitiva del Pla Director- i que es pugui donar lloc a la resolució dels concursos públics per l'adjudicació dels centres turístics integrats i que comenci a operar el calendari d'inici d'obres".


Poblet ha tret pit de la situació actual i ha expressat que "jo no recordo un consens tan majoritari per un projecte que anirà endavant i que amb el temps, com PortAventura, s'anirà guanyant la confiança de tothom". El nou projecte del CRT "incrementa les nostres capacitats turístiques i econòmiques", ha conclòs.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha afirmat que el territori sempre ha tingut molt clar quines són les seves necessitats, com són "el dinamisme econòmic i el dinamisme que creï turisme". Avui, segons el batlle, "s'ha reafirmat de forma gràfica, a través de la signatura del manifest i de la fotografia, que "sempre defensarem aquest gran projecte turístic que suposa un gran dinamitzador de l'economia i del turisme del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.


Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha expressat que el fet de fer una fotografia amb molts agents del territori era "molt indicativa". Avui els inversors que han apostat per aquest projecte "ja tenen aquesta imatge que indica que l'amplíssima majoria del territori està per aquest projecte". Un projecte molt diferent del que es va presentar en un inici -BCN World- i que "per sort ja ha mort", ha manifestat el batlle qui ha afegit que "ara tenim aquest que és perfectament possible i que portarà molts llocs de treball, no sé quina quantitat però m'és igual perquè al territori no anem sobrats", ha conclòs.

Absències

En aquest acte hi han hagut dues absències de dos ajuntaments convidats, el d'Altafulla i el de Montblanc. El primer, governat pel diputat d'En Comú Podem, Fèlix Alonso, ja va avisar que no hi assistiria, ja que des del partit no acaben de veure amb bons ulls el projecte. I el segon, amb el republicà Josep Andreu al capdavant, del qual ningú s'explica la seva absència.
 

Més de 100 persones han presenciat la signatura del manifest Foto: Jonathan Oca

 

Participació