El propietari d’un restaurant de Tarragona obre un menjador social al seu local

La iniciativa neix després que el restaurador va veure un amic buscant menjar a les escombraries

per Oriol Montesó / Tarragona Diari, 11 de març de 2013 a les 17:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Menjador de la Brasería Cabrera. Foto: TarragonaDiari.cat.

Luis Cabrera ha portat la solidaritat al barri tarragoní de Bonavista amb una iniciativa tan altruista com efectiva. Després de veure com un amic seu buscava menjar entre les escombraries, a Luis, president de l'Associació de Comerciants del barri de Ponent, «li va caure l'ànima a terra». Després de consultar-ho amb la família, va decidir muntar un menjador social al seu restaurant, la Brasería Cabrera, on se servissin àpats per als més necessitats.
 
Per fer-ho va demanar a l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) una llista de les persones del barri en situació de pobresa. Mesos després ha iniciat aquesta aventura solidària que inclou servir cada dia d’una a dues de la tarda fins a cinquanta àpats compostos de dos plats i postres. Les persones que reben aquest ajut poden menjar en una sala del mateix restaurant o poden endur-se els àpats cap a casa.
 
Tot i que no ha donat a conèixer el cost de la iniciativa —que no està subvencionada—, el propietari de la braseria ha volgut agrair al supermercat Makro la rebaixa que li van fer en la compra dels productes de primera necessitat, i la benvinguda que ha tingut per part dels veïns la implantació d'aquest menjador social, els quals han portat menjar al restaurant per col·laborar.
 
Luis ha calculat continuar amb la iniciativa durant un mes, pendent d'una reunió amb el regidor de barri, Javier Villamayor, de la qual espera treure una solució a més llarg termini per tal de crear un menjador social que doni servei a Bonavista i tot Ponent. El restaurador es mostra confiat que aquestes negociacions arribin a bon port, ja que considera que «Villamayor es preocupa pel barri». Malgrat tot, i mentre això no sigui una realitat, Luís està treballant per garantir que les cinquanta persones que ara dinen cada dia al seu local puguin rebre una bossa de menjar a la setmana perquè «ningú no es pot quedar sense menjar».

Des de la Conselleria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona s'ha manifestat que «en aquests moments cal la suma de tots plegats, i iniciatives com aquestes són molt positives perquè l’ideal és que es coordinin amb Serveis Socials de l’Ajuntament. A més a més, posa en valor el sentiment altruista i la necessitat d’involucrar-nos tots plegats amb temes com aquest».

 

Participació