1 de 10
bous

Animalistes denuncien irregularitats greus en els correbous del Morell

Segons l'organització, no van comptar amb la documentació necessària que exigeix la llei

per Redacció, El Morell | 26 de juliol de 2016 a les 11:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'organitació internacional que defensa els drets dels animals, AnimaNaturalis, assegura que els correbous que es van fer al Morell des del 2011 fins al 2015 no van comptar amb la documentació necessària que exigeix la llei i per aquest motiu, ha demanat la paralització de les vaquetes programades per aquest cap de setmana.

Els animalistes es basen en la informació que els han traslladat els regidors d'Units Pel Morell - Acord Municipal (UMP). Segons aquests, l'Ajuntament del Morell va sol·licitar al Departament d'Interior el permís per a realitzar correbous per a les seves festes majors els anys 2011 fins al 2015 sense sotmetre l’acord de l'aprovació d'aquesta activitat a cap sessió plenària municipal. Després de revisar totes les actes dels plens dels anys compresos entre el 2011 al 2015, els regidors a l'oposició asseguren que no es va sotmetre mai a votació l'aprovació dels correbous.


Segons l'organització, l'article 6.1.d) de la Llei 34/2010 que regula les festes tradicionals amb bous a Catalunya, exigeix, per a l'obtenció de la corresponent autorització administrativa, que l'ajuntament presenti una sèrie de documentació, inclòs l'acord del ple de l'ajuntament pel qual s'aprova la celebració de la festa i el programa d'espectacles taurins i per tant, s'estaria incomplint la llei.

Des d'AnimaNaturalis qualifiquen aquests fets d'insòlits i greus, i han demanat a l´Ajuntament que anul·li els correbous programats per aquest cap de setmana fins que no es resolgui el problema. A més a més, han informat al Departament d'Interior i han demanat que es revisi perquè es van atorgar els permisos si els regidors d'UPM asseguren que mai es va arribar a votar a favor que aquest assumpte es gestionés per decret d'Alcaldia i en el plenari no es va debatre.

 

Participació