política

L'Ajuntament tira endavant una moció del PP que demana celeritat amb el CRT

​L'article del director del Diari no es debat a la sala de plens | La moció dels ecologistes demanat un espai a la Generalitat tira endavant

per Jonathan Oca / Redacció, 22 de juliol de 2016 a les 18:48 |
El plenari de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sis hores de plenari, aquest és el temps que ha durat l'última sessió de tot el govern del consistori abans de marxar de vacances. Durant aquest temps, s'han tirat endavant, o no, propostes de tots els colors polítics. Avui, barrejat dins el popurri de mocions n'hi havia una que va ser entrada d'urgència per la CUP, la qual feia referència a l'article del director del Diari de Tarragona, Joan Ramon Correal.

Ni urgència ni idoneïtat


L'article del director del Diari no s'ha debatut a la sala de plens, en forma de moció de caràcter urgent, ja que el resultat de la votació -d'urgència- no l'ha fet prosperar. L'equip de govern (PSC-PP-UDC) ha votat en contra, C's, ICV i CIU i a favor, només els regidors de la CUP i d'ERC. L'únic debat que s'ha produït ha estat sobre la idoneïtat de portar això a plenari o no. Això i el resultat negatiu de la votació ha indignat als cupaires, que han abandonat les seves cadires de consellers i s'han assegut amb el poc públic assistents al plenari.

Mocions que avancen


El plenari ha aprovat una moció del PP en la qual es demana a la Generalitat celeritat en l'aprovació definitiva del CRT de Vila-seca i Salou. Tots els partits han donat suport a la iniciativa popular a excepció d'ICV i la CUP. El resultat ha estat clar, 18 vots a favor, 7 en contra i 1 abstenció.

Per altra banda, la moció de Mare Terra-Fundació Mediterrània, que s'ha fet seva i l'ha defensat Ciutadans, ha prosperat. En el text es demanava que la Generalitat cedís un espai de la Ciutat de Repòs i Vacances perquè la gent pugui estacionar els seus vehicles quan vagi a la Platja Llarga, només a l'estiu. Alhora, també es demanava una petita caseta que hi ha, també en el mateix emplaçament, per impulsar una seu de la nova iniciativa del Centre d'Interpretació del Litoral. S'ha aprovat per 18 vots a favor i 8 abstencions.


ERC celebra que la seva moció hagi prosperat. Els republicans demanaven que l'Ajuntament de Tarragona insti al govern de l'estat espanyol a fer efectiu el traspàs del servei de rodalies i regionals al govern de Catalunya, ja que durant els darrers els dies –"i també mesos"- s'ha post de manifest "el menyspreu" cap als tarragonins i volen posar fi a la vergonya que suposa veure gent "de totes les edats i condicions caminant per les vies per ser evacuades", han lamentat. El text ha prosperat amb 18 vots a favor (UDC, ICV, CUP, CiU, ERC, PSC), 7 en contra (PP, C'S) i 1 abstenció (per absència d'un conseller de C'S). Els republicans també han vist com el plenari donava suport a una altra moció referent a la recuperació de l'autonomia personal i l'atenció a la dependència.

El plenari ha assumit com a declaració institucional una moció de la UGT de defensa dels treballadors en empreses subcontractades per l'administració municipal. També ha rebut tot el suport del plenari la moció de la CUP la qual demanava l'impuls de la incorporació de clàusules socials en la contractació de l'administració pública local.

Mocions que han quedat a la cuneta de la carrera política

ICV ha vist com la seva moció, en la qual volia que es declarés al municipi de Tarragona ciutat promotora de la renda garantida de ciutadania. El resultat ha estat de 14 en contra i 12 a favor.

La moció ha presentat la CUP perquè Tarragona Impulsa i l'IMET gestionin l'antic Institut Gaudí de la Construcció no ha tirat endavant. La resposta del consistori ha estat clarament oposada a l'esperada pels cupaires, 23 en contra (UDC, CiU, ICV, PP, C'S, PSC), 2 a favor (CUP) i 1 abstenció (ICV)

La moció de C'S perquè l'Ajuntament de Tarragona disposi de desfibril·lador i alhora que el personal rebi formació sobre el seu funcionament, no ha estat aprovada pel plenari. 13 vots en contra (UDC, PP, PSC), 12 a favor (ICV, CUP, CiU, ERC, C'S) i 1 abstenció (per absència d'un conseller d'ERC) han tirat enrere el text taronja.

Tampoc ha avançat la conjunta que han presentat la CUP, ERC-MES-MDC i C's en relació amb la creació d'una comissió de seguiment i control dels contractes municipals. El resultat ha estat d'un empat tècnic a 13 vots i s'ha desestimat perquè l'alcalde Ballesteros ha decidit no exercir-hi el vot de qualitat.

La que tampoc ha tirat endavant ha estat presentada conjuntament pels grups municipals d'ICV-EUiA, la CUP, CiU i ERC-MES-MDC sobre el control de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona, on es demanava un nou estudi on s'hi reflectís quins gasos contaminants emeten les indústries. 16 vots en contra (UDC, PP, C'S, PSC) i 9 a favor (ICV, CUP, CiU, ERC) ha estat el resultat final.

Mocions que s'han retirat

La CUP demanava la creació d'un circuit cultural i artístic a la via pública i als espais municipals. CiU volia que es creessin zones avançades d'aturada per a motos, ciclomotors i bicicletes a la ciutat. C's instava a l'ajuntament a què vetllés per a l'intercanvi gratuït de llibres i per últim, una de la CUP, juntament amb Cau de Llunes, on es demanava Santa Tecla lliure de sexisme.

 

Participació