1 de 10
Català

Els turistes podran conèixer i practicar el català durant l'estiu a Tarragona

La Plataforma per la Llengua ha engegat una campanya d'estu destinada als turistes que visitin la demarcació | S'han editat 3.000 desplegables que contenen informació sobre el català, el territori i la cultura catalana | L'imprès està disponible en sis idiomes

Francesc Marco, portaveu de la Plataforma per la Llengua, entregant un despelgable a uns tursites francesos a Tarragona | Jonathan Oca
per Jonathan Oca, Tarragona | 19 de juliol de 2016 a les 16:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Welcome to Catalonia és el nom escollit per la campanya d'estiu que ha engegat la Plataforma per la Llengua. Aquesta acció se sustenta en dues idees principals, "una és explicar la realitat lingüística i cultural del nostre país i l'altra donar a conèixer l'existència de la llengua catalana, amb més de 10 milions de parlants", ha comentat el portaveu de l'ONG del català, Francesc Marco.

Des de la plataforma han editat 3.000 exemplars d'un desplegable, destinat al turisme que visita les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, en el qual hi ha informació sobre la llengua -disponible en sis idiomes- i l'acompanya un petit vocabulari, un mapa amb els patrimonis catalans reconeguts per la UNESCO, un mapa del domini lingüístic i algunes imatges de menjars típics catalans.


Aquest imprès, disponible en català, anglès, francès, italià, alemany i castellà, "dóna l'oportunitat al visitant de poder dirigir-se als habitants de la demarcació amb alguna expressió quotidiana en català, com bon dia, bona tarda, bona nit", ha comentat Marco.

Els exemplars ja s'han repartit entre les diferents oficines i patronats de turisme del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. De moment, segons el portaveu, aquesta campanya està tenint molt bona rebuda entre els turistes i no descarten fer una segona edició.


La campanya, que ha començat aquest mes de juliol i que s'allargarà fins a l'agost, és una aposta per la llengua perquè "crèiem que a l'estiu havíem de fer una campanya destinada a la projecció exterior del català i no hi ha millor manera d'explicar Catalunya al món que aprofitant el turisme que ens visita a la demarcació", ha conclòs el portaveu de la Plataforma per la Llengua.
 

Una captura del desplegable que s'ofereix als turistes Foto: Plataforma per la Llengua

 

Participació