cultura

Un projecte fotogràfic pretén involucrar a tots els barris tarragonins

L'associació cultural Bandera Negra n'és la impulsora | El projecte pretén que els veïns facin fotografies per plasmar la realitat del barri |La primera parada serà a Sant Salvador, per celebrar els seus 50 anys d'història

per Jonathan Oca, Tarragona | 8 de juliol de 2016 a les 13:54 |
Projecte Sant Salvador Cara B | Bandera Negra
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'art vol transmetre històries i la forma que adopta aquest art és el que menys importa, el que és essencial és el missatge. Això és el que pensen els joves impulsors de l'associació cultural Bandera Negra, de Tarragona, que està formada per "un grup d'amics amb moltes inquietuds i que volem ser el motor de molts projectes", ha comentat Carlos López, un dels fundadors.

Bandera Negra té un projecte ambiciós entre mans que implica a tots els barris de Tarragona durant dos anys. "La fotografia és el mitjà per transmetre el missatge, per veure la història que amaga o explica només amb una imatge", ha comentat Eva Martí, una de les fundadores de l'associació.


En aquest projecte es pretén que a través de les fotografies, fetes pels mateixos veïns o per tothom qui vulgui participar, s'expliquin històries del barri, de l'evolució, la degradació, curiositats i sobretot de la vida i la realitat veïnal. Martí destaca que "l'important és el missatge, no la qualitat de la imatge".

El projecte, que s'anirà desenvolupant per barris, farà la primera parada a Sant Salvador. Bandera Negra ha escollit aquest barri perquè enguany celebra el 50è aniversari. Aquest primer reportatge l'han titulat Sant Salvador Cara B. Tots aquells que vulguin prendre part d'aquest projecte inicial poden fer-ho fins al pròxim 31 d'agost. Per participar només cal tenir ganes de fer fotografies. L'associació acceptarà fotos enregistrades des de qualsevol dispositiu, no cal tenir equips professionals, "només ganes de plasmar la realitat en una imatge", destaquen.

 

Carlos López i Eva Martí, fundadors de Bandera Negra Foto: Jonathan Oca


El dissabte 16 de juliol, es portarà terme la primera sortida fotogràfica –gratuïta- pel barri de Sant Salvador de Tarragona. En aquesta jornada hi haurà una petita presentació dels diferents agents socials del barri i un esbós històric i social del mateix. Després es farà una passejada pel barri fotografiant la realitat del mateix.


Aquest projecte no és un concurs. El premi és l'exposició de les 30 fotografies que hagin sabut despertar més emocions. La mostra es farà, en un prinicipi, al Centre Cívic del barri i a l'espai jove Kesse. A banda, els orgsnitzadors estan intentant 

Bandera Negra

L'associació cultural va néixer l'1 de gener del 2016, amb la finalitat de portar l'art i la cultura com a bandera. El nom no és casualitat, no és escollit a l'atzar. "Bandera Negra és l'antònim de bandera blanca, no ens rendim mai i la resistència la fem evident a través de l'art", ha destacat López.

Aquest projecte no és un concurs. El premi és l'exposició de les 30 fotografies que hagin sabut despertar més emocions. La mostra es farà, en un prinicipi, al Centre Cívic del barri i a l'espai jove Kesse. 

 

Participació