S'inicien les obres de rehabilitació de les Muralles a la Baixada del Roser

La intervenció durarà sis mesos | El trànsit a la baixada del Roser es veurà afectat durant dues setmanes

per Redacció, Tarragona | 6 de juliol de 2016 a les 08:58 |
La Baixada del Roser de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les obres de rehabilitació del tram de la Baixada del Roser de les muralles de Tarragona s'inicien avui. La intervenció millorarà la seguretat i dignificarà aquest tram de la muralla. En els treballs que es portaran a terme s'inclouen tasques de consolidació, restitució, nova pavimentació i excavació arqueològica.

Aquestes obres, que tenen una durada prevista de sis mesos, obliguen a tallar el trànsit rodat a la baixada de Roser durant dues setmanes. Per aquest motiu, es talla l'accés a la baixada des de Pla de Palau, es desvia la circulació pel carrer del Claustre fins al Pla de la Seu, Pare Iglesias i fins carrer Merceria. A més a més, es tallarà el trànsit de pujada al carrer de les Coques al Pla de Palau i només els residents podran accedir al Portal de Sant Antoni.


La intervenció en les muralles de Tarragona està promoguda pel Departament de Cultura, l'Institut Català del Sòl i l'Ajuntament de Tarragona, i forma part del programa de l'1% cultural i compta amb un finançament de 318.875,57 €.

A grans trets, les principals accions que es portaran a terme són fer reforç estructural de la muralla per assegurar la insuficient estabilitat existent pel tipus de material disgregat i de replè modern que constitueix el nucli, protegir el nucli i els murs externs de la muralla davant l'acció de l'aigua de pluja, filtracions internes i del subsòl i la restauració de la degradació dels paraments exteriors susceptibles de despreniments de petits carreus.

 

Participació