Urbanisme

Els veïns del Camp del Nàstic volen crear una plataforma d'afectats

La decisió es prendrà després del dia 22, quan Milà es reuneixi amb uns quants veïns | L'advocat dels afectats vol saber les intencions i alhora, vol veure "la proposta en ferm" del consistori

per Jonathan Oca, Tarragona | 20 de juny de 2016 a les 07:34 |
Les cases afectades pel pla urbanístic | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els veïns afectats pel Pla de Millora Urbanística (PMU) 13B, Turó de la Budellera Sud, volen fer més força per intentar evitar que l'Ajuntament de Tarragona els reallotgi. Des del veïnat estan valorant la possibilitat de crear una plataforma d’afectats. 

La creació d’aquesta plataforma, segons l’advocat de 7 dels 8 afectats, Jordi Bladé, “queda supeditada al dia 22 de juny”. Aquest dia, el conseller d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Josep M. Milà, es reunirà amb quatre propietaris que estan afectats per aquest moviment urbanístic que, s’iniciarà, com a molt d’hora, el 2018 -segons el regidor-. 


Milà ha citat als veïns del Camp del Nàstic per separat perquè, segons ell, “la casuística de cadascú és diferent”. Aquestes reunions individualitzades serviran per posar damunt la taula “una proposta en ferm del consistori”, ha explicat Bladé, qui ha assegurat que estarà present en la trobada entre veïns i Ajuntament. Després de veure i valorar els moviments de Milà, tant l'advocat com els veïns decidiran quin camí han de seguir. 

8 afectats i dos advocats


Un dels veïns ha optat per contractar els serveis d’un altre advocat perquè “no vull que hi hagin malentesos quan es faci la reparcel·lació”, ha assegurat a aquest diari. No hi ha hagut ni ruptura, ni problemes entre els veïns, només que “per evitar lluita d’interessos” ha decidit caminar sol en aquest sentit. Tanmateix, ha afirmat “seguim fent força, estem units i farem el que calgui per defensar les nostres cases". 

Per altra banda, el veí destaca que fins ara “només s’està marejant la perdiu sobre aquest tema perquè de moment tot el que s’ha dit és paper mullat”. 


Que aquest veí faci la guerra per la seva banda no és sinònim de desconfiança ni de ruptura, “no és cap pas enrere, és un pas al costat per seguir lluitant tot junts". 

 

Participació