Rehabilitació

El Pòsit de Pescadors obrirà les seves portes a mitjans de juliol

L'edifici comptarà amb un restaurant, que tindrà un aforament de 90 persones | 10 empreses estan interessades en aconseguir l'adjudicació del restaurant

per Jonathan Oca, 14 de juny de 2016 a les 14:51 |
El Pòsit de Pescadors | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els veïns del Serrallo aviat podran gaudir una altra vegada del renovat edifici del Pòsit de Pescadors. L'emblemàtic edifici, que s'havia anat perdent amb el temps, va ser adquirit pel Port de Tarragona fa uns anys i davant el seu estat de deixadesa va decidir que havia arribat el moment de rehabilitar-lo.

El Port ha fet una inversió d'1,2 milions d'euros per tal de "retornar al barri" aquest edifici. Les obres que s'han portat durant poc més d'un any, han mantingut la fisonomia i la imatge més emblemàtica de l'edifici, com són el rellotge i les lletres. El projecte constava en una rehabilitació integral de l'edifici, tant estructural com de l'evolvent. Les obres han permès adaptar l'edifici a la nova normativa d'accessos i han instal·lat un ascensor a l'espai d'una de les dues escales que hi havia a l'edifici i que eren els únics accessos.


El Pòsit de Pescadors consta de tres plantes –planta baixa i dues alçades-. A la part superior de l'edifici s'hi instal·laran unes oficines del Port ciutat. A la primera planta s'ha recuperat un espai polivalent on hi ha un petit teatre - en el qual s'espera fer activitats de petit format, com reunions, exposicions- amb capacitat per 90 persones i a la planta baixa hi haurà un restaurant, amb un aforament de 90 persones.
 

L'entrada al Pòsit de Pescadors Foto: Jonathan Oca


Segons ha informat l'Autoritat Portuària, el termini per presentar ofertes pel restaurant es va acabar el passat dia 11. En total han estat 10 les empreses que s'han interessat en el restaurant, 9 de les quals van presentar el projecte i una el va enviar per correu. Ara estan esperant que abans de dijous presenti el projecte l'empresa que falta i llavors començaran a valorar les ofertes. Cap a finals de juny s'anunciarà qui s'emporta l'adjudicació del restaurant. L'adjudicació serà per 19 anys i amb un lloguer de 2.500 euros els primers 5 anys, després el preu s'adequarà a l'increment anual dels preus.

Està previst que l'edifici i el restaurant estiguin oberts al públic cap a mitjans de juliol -per la celebració de la Verge del Carme-. Cal afegir que, el restaurant té la possibilitat d'instal·lar una terrassa, amb capacitat per unes 70 persones que en cap moment impedirà que la gent pugui gaudir visualment de l'edifici, després dels esforços que s'ha fet per rehabilitar-lo.


A banda d'aquesta inauguració, el Port n'està a punt de fer una altra. Ja està acabant d'enllestir les obres de les fonts, que estan properes a l'edifici del Pòsit de Pescadors. El dia 29 de juny ja es podria veure el primer broll d'aigua. El pressupost d'aquestes obres ha estat de 150.000 euros.
 

Amb les obres s'ha recuperat el petit teatre Foto: Jonathan Oca

 

Participació