Químiques

El Govern obre expedient informatiu a Repsol i Dow Chemical de Tarragona

L'incident de fum va generar una gran alarma entre els veïns, el 23 de maig i el 8 de juny | La conselleria de Territori i Sostenibilitat impulsarà un protocol de comunicació ambiental del sector químic de Tarragona

per Redacció , 14 de juny de 2016 a les 13:23 |
La cortina de fum negre, provinent de les petroquímiques | @emergenciescat
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) s'activa quan hi ha un accident químic i té un protocol establert. En el cas d'aquests incidents "s'ha vist que s'ha de millorar la comunicació entre les empreses, l'administració i la població", perquè la percepció d'aquests episodis poden crear alarma entre la població, ha informat la conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat.

La directora general de Qualitat Ambiental, Mercè Rius, es va reunir aquest dilluns amb alcaldes i representants de 15 ajuntaments del Camp de Tarragona, a més del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; la directora de serveis territorials, Trinitat Castro; el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Roger Pla, i l'Observatori de Salut Pública de Tarragona.


La Direcció General de Qualitat Ambiental ha anunciat l'impuls d'un protocol de comunicació ambiental relacionat amb el sector químic de Tarragona després de detectar "la necessitat" de transmetre millor les incidències relacionades amb les emissions de les indústries.

El protocol es treballarà en el marc de la Taula de la Qualitat de l'Aire al Camp de Tarragona, un organisme constituït l'estiu passat per intercanviar informació en matèria de qualitat de l'aire i d'emissions contaminants. El grup de comunicació i transversalitat de les dades de la Taula col·laborarà per avaluar la manera de millorar la comunicació entre tots els actors.

 

Participació