Centre Penitenciari

​Vuit presos són traslladats de la presó de Mas d'Enric a altres centres

14 interns del mòdul 2 van ser aïllats després d'una situació de tensió al menjador

per ACN , El Catllar, 12 de juny de 2016 a les 08:39 |
La presó de Mas d'Enric, a El Catllar | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vuit interns de la presó de Mas d'Enric han estat traslladats a altres centres penitenciaris catalans després d'una situació de tensió que es va produir divendres. L'incident va començar al voltant de les 13 hores, quan un pres es va posar agressiu amb el personal sanitari i va haver de ser reduït per funcionaris. Mentre passava això, un grup de presos va agrupar-se a les finestres del menjador, tot colpejant els vidres i dirigint comentaris als treballadors que hi havia en aquell moment.

Els implicats, 16 en total, van ser identificats i se'ls va derivar a cel·les especials. Divendres es van traslladar cinc dels presos aïllats a altres centres i aquest dissabte s'ha fet el trasllat de tres interns més.


La resta d'interns, tots pertanyents al mòdul 2, continuen en règim d'aïllament. A raó de l'incident, els treballadors van haver d'allargar el torn per assegurar que la situació no es complicava si hi havia nous moments de tensió. Els sindicats apunten que fa falta personal al centre de Mas d'Enric, especialment en horari nocturn, quan només hi treballen 9 persones. En el moment dels incidents de divendres, hi treballaven entre 25 i 30 treballadors. Segons el delegat de Comissions Obreres, Ángel Urbano, "és evident que hi ha mancances estructurals importantíssimes" i que, a més de personal, també s'ha de parlar de "protocol, seguretat i autoprotecció".

L'incident ha passat només uns dies després que s'hagués d'evacuar precisament el mòdul 2 del centre penitenciari perquè un intern havia calat foc a la seva cel·la, de matinada. El foc va obligar a evacuar els 90 interns. Els serveis mèdics van haver de traslladar cinc presos a l'Hospital de Santa Tecla,  a Tarragona, per inhalació de fum, entre ells, el que va provocar l'incendi.

 

Participació