Economia

Milà diu que el terreny de les Gavarres està valorat al preu mitjà de la zona

La CUP havia afirmat en roda de premsa que l'Ajuntament estava regalant aquest terreny per obtenir diners per adquirir un monument arqueològic

per Redacció, Tarragona | 2 de juny de 2016 a les 20:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les reaccions a les declaracions que ha fet el grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona no s'han fet esperar. El conseller de Territori, Josep M. Milà, a través d'un comunicat, vol aclarir quina és la situació de la permuta d'un terreny municipal i de La Font dels Lleons i alhora vol desmentir algun dels arguments que han utilitzat els cupaires en la seva "denúncia" davant els mitjans.

Segons el conseller, l'Ajuntament està tramitant una permuta entre un solar de la seva propietat de 5.998 m2 ubicat al nord-oest del polígon Les Gavarres i un local comercial i un soterrani, en el qual hi ha la Font dels Lleons, ubicats al carrer Eivissa, núm. 16, cantonada amb el carrer Pere Martell, núm. 42 i 44.


Milà destaca, a través de l'escrit que "l'objectiu de la permuta és adquirir unes restes romanes de gran valor arqueològic i museïtzar i fer públic aquest espai a tota la ciutadania". La taxació de les finques objecte de la permuta ha anat a càrrec d'una empresa inscrita en el Registre de Societats de Taxació del Banc d'Espanya, "tal com preveu la Llei 33/2003 de Patrimoni de les administracions públiques".

L'Ajuntament de Tarragona "mai ha venut terrenys a Mercadona, així que desmenteixo rotundament que l'Ajuntament hagi obtingut 5 milions d'euros d'aquesta empresa perquè mai s'ha fet cap compravenda", diu el text.


Per últim, pel que fa al terreny de les Gavarres i que és propietat de l'Ajuntament, diu que "està valorat, segons l'empresa taxadora en 385 €/m2, que correspon a la mitjana de l'oferta i la demanda de la zona i voltants amb usos terciaris."

 

Participació