Economia

La CUP denuncia que l'Ajuntament està malvenent terrenys municipals

Segons els cupaires, l'objectiu del consistori és aconseguir l'adquisió de "La Font dels Lleons" amb aquests diners

per Redacció, 2 de juny de 2016 a les 19:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


La CUP de Tarragona creu que l'Ajuntament està malvenent uns terrenys a les Gavarres amb la intenció de poder adquirir "La Font dels Lleons" – un monument arqueològic que està situat al carrer Pere Martell-.


Els cupaires han explicat que aquesta adquisició implica un malbaratament de finques municipals, que ha requerit diverses valoracions i fins i tot d'una modificació de l'annex de les basses d'execució del pressupost. Els independentistes creuen que "s'estan regalant els terrenys". Els passos que s'estan seguint per aconseguir el monument "són perjudicials per tota la ciutadania", ha destacat Laia Estrada, portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona.

Estrada ha volgut remarcar el fet que hagin estat necessàries diverses valoracions "fins al punt que inicialment es permutaven dues finques municipals i amb la darrera valoració, l'Ajuntament es veu obligat a reduir-ho a la meitat i tot i així el preu del metre quadrat continua sense ajustar-se al de mercat".


Els regidors de la CUP es basen en la comparació entre els diferents preus de les valoracions de les finques municipals a les Gavarres (que són les finques 1371/0 i 1371/1 de l'inventari municipal, de 5.998 m2 i 4.643 m2, respectivament): 252,42 €/m2 en la valoració de març de 2015 i 385,15 €/m2 en la valoració de desembre de 2015 i el preu que han calculat que han calculat que va pagar Mercadona a la mateixa zona per 827,78 €/m2 fa un parell d'anys.

Per la seva banda, el regidor Jordi Martí ha demanat que, tal com preveu l'article 206.4.c de la llei municipal i de règim local catalana i l'article 38 de la Llei 9/93 del patrimoni cultural català, s'expropiï la Font dels Lleons al seu propietari. Segons Martí, "es tracta d'un espai que es vol museïtzar per al gaudi públic i per a això no es pot descapitalitzar el municipi. Es tracta d'un Bé Cultural d'Interès Nacional i és aquesta, la institució de l'expropiació, la figura legal que caldria aplicar si el que volem és salvar i fer accessible la Font dels Lleons".


Laia Estrada ha afegit que, "si no es volgués portar a terme aquesta figura i s'optés per continuar les permutes, caldria adequar-les als preus de mercat que garantissin que Tarragona no hi perdés res".

 

Participació