Neguen cap «boom» d'absències a les escoles tarragonines per enterovirus

El Departament d'Ensenyament fa una valoració positiva de les preinscripcions escolars al territori, amb 4.172 nens a P3, i 4.787 joves als instituts públics

per ACN , 24 de maig de 2016 a les 09:13 |
La directora territorial d'Ensenyament, Sílvia Rodes, acompanyada de l'inspector en cap Valero Camps i de l'adjunt a la direcció Imma Reguant | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La directora territorial d'Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes, afirma no tenir constància que hi hagi una absència superior a l'habitual a les escoles tarragonines per l'afectació de l'enterovirus, i que, per tant, es desmarxi de la dinàmica habitual d'una estació com la primavera. "Tampoc sabem quants nens estan ara hospitalitzats, però des d'Ensenyament ho tenim bastant controlat i no hi ha cap boom de nens absents", ha declarat Rodes.

El Departament va fer un balanç ahir dilluns del procés de preinscripció escolar al territori. En aquestes xifres presentades hi han figurat 4.172 nens preinscrits a P3 a les escoles públiques tarragonines i 4.787 joves als instituts públics pel pròxim curs escolar. Ara, a l'espera que es realitzin les matriculacions del 13 al 17 de juny, des del Departament d'Ensenyament ja se'n fa una valoració positiva. "L'escola segueix sent la funció de cohesió social i d'equitat, i no tanquem cap centre", ha afirmat Rodes.


Tal com estava previst, s'han hagut de suprimir set grups de P3 a les escoles Eduard Toda i General Prim de Reus, les Cometes de Llorenç del Penedès, les escoles Ponent i els Àngels de Tarragona, Sant Sebastià dels Pallaresos, i l'escola de la Canonja. Per contra, incrementaran un grup les escoles Sant Sebastià de Nulles, la de Mont-ral, Beat Bonaventura de Riudoms, la Ginesta de Calafell, l'Agulla del Catllar, Salvador Espriu de Roda de Berà i Marcel·lí Domingo de Tarragona. El balanç encara no es dóna del tot per tancat, davant un possible increment de grup a l'escola Tarragona i decrement al centre Cèsar August, si bé el balanç en xifres absolutes seguiria quedant en zero, vuit amb increment i vuit amb reducció de classe.

Els instituts també pateixen altes i baixes, com el Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès i el Fontanelles de les Borges del Camp, que guanyen una aula a primer d'ESO. Tot i això, s'han eliminat grups en quatre centres: a l'institut Berenguer IV de Cambrils, al de l'Arboç, al de Vila-seca i a un institut de Valls, l'IES Jaume Huguet. En un altre IES de Valls, per altra banda, al Serra de Miramar, per primer cop s'hi oferirà la doble titulació de batxiller i diploma de "baccalauréat", que fins ara tenen tres centres tarragonins. D'altra banda, l'institut La Talaia de Segur de Calafell oferirà per primer cop Batxillerat. Es preveu que les obres en aquest centre acabin a finals d'estiu per poder estar llestes de cara al nou curs.


Una altra de les novetats és la incorporació d'un nou perfil professional en els ensenyaments d'FP a l'Institut Pere Martell de Tarragona. En el cicle de manteniment electromecànic, s'oferiran pràctiques en l'àmbit de la injecció de cautxú a les instal·lacions de l'empresa alemanya Elring Klinger a Reus, doble titulació espanyola i alemanya.

 

Participació