Urbanisme

Tarragona permetrà centres de culte en zones industrials i comercials

El regidor de Territori del consistori, Josep Maria Milà, destaca que la proposta permetrà implantar equipaments en indrets que fins ara estaven "condicionats" i "donar facilitats" a les propostes de les confessions religioses perquè "no hi hagi discriminació"

per ACN , 18 de maig de 2016 a les 16:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge d'arxiu. Ple municipal de l'Ajuntament de Tarragona Foto: ACN
 

El ple de l'Ajuntament de Tarragona aprovarà, aquest divendres, una modificació del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) per regular la implantació de nous centres de culte a la ciutat en l'àmbit residencial. Aquesta mesura permetrà instal·lar equipaments religiosos a les zones d'activitat econòmica (industrial o comercial), que l'actual plantejament urbanístic no preveu. Per aquest motiu el document preveu que es puguin implantar centres de culte sense cap altra limitació que la que ja estableix la legislació sectorial en aquesta matèria.


Aquesta iniciativa es va aprovar el mes d'abril del 2013 amb el suport de CiU i l'oposició del PP, mentre que ICV-EUiA es va mostrar reticent. La modificació, però, es mantenia aturada des del març de l'any passat per tal d'assolir un major consens entre els grups municipals.

El regidor de Territori del consistori, Josep Maria Milà, ha destacat a l'ACN que la proposta permetrà implantar equipaments en indrets que fins ara estaven "condicionats", alhora que aconseguirà "racionalitzar" i "donar facilitats" a les propostes de les confessions religioses perquè "no hi hagi discriminació". La modificació del POUM requerirà l'aprovació definitiva de la Comissió d'Urbanisme.


Pel que fa a les zones residencials, els centres de culte s'hauran d'instal·lar preferentment en edificis exclusius i requeriran la tramitació d'un pla especial que en justifiqui la ubicació, "a fi que encaixin en el teixit urbà i per tal d'evitar problemes innecessaris que afectin la normal convivència ciutadana", ha apuntat Milà.

El regidor ja ha avançat que l'Ajuntament té diverses demandes no formals de diverses confessions religioses per obrir nous centres de culte "a curt i a mitjà termini". L'església mormona té llicència d'obres per edificar un nou centre en un solar de la seva propietat, tot i que està a l'espera de tramitar el permís executiu. El consistori preveu que testimonis de Jehovà, evangelistes i musulmans també puguin concretar nous projectes a la ciutat.

 

Participació