SOLDATS A ALCANAR

Expectació a Alcanar per la presència de l'exèrcit espanyol

Unitats de l'exèrcit de Terra informen que duran a terme maniobres militars entre Alcanar i Ulldecona a finals del mes de maig

per Dani Sainz de Aja , Alcanar, 11 de maig de 2016 a les 13:14 |
Tres vehicles i un grup de soldats de l'exèrcit espanyol s'han aturat este matí a la Plaça Major d'Alcanar | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els veïns d'Alcanar s'han trobat aquest matí amb una inesperada visita de militars espanyols. Tres vehicles de l'Exèrcit de Terra s'han aturat a la plaça Major d'Alcanar i han cridat l’atenció dels canareus. L'aguaita.cat s'ha posat en contacte amb l'alcalde, Alfons Montserrat, qui ha explicat que la presència de l’exèrcit al centre d'Alcanar està relacionada amb unes maniobres militars que duran a terme a finals de maig a "l'àrea geogràfica d'Alcanar i Ulldecona".

En un primer moment, Montserrat s'ha mostrat sorprès perquè no esperava encara la visita dels militars. De fet, el batlle va ser informat per fax que les maniobres estaven previstes entre el 25 de maig i el 3 de juny.


Més tard, l'alcalde ha pogut confirmar a aquest mitjà que la presència d’aquests soldats es deu a al fet que han vingut a informar a l'Ajuntament d'un canvi de dates dels entrenaments, que tindrien lloc "uns dies abans del previst". De fet, fa dues setmanes que s’havia informat al batlle a través de fax que les maniobres estaven previstes entre el 25 de maig i el 3 de juny.

Per la seva banda, l’alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, també ha confirmat que va ser notificada amb el mateix fax que va rebre l'alcalde d'Alcanar, però fins al moment no han rebut la visita dels militars per informar d'aquest canvi.


Les maniobres militars que es desenvoluparan a la comarca del Montsià a final de maig són exercicis d'instrucció per "operacions pel manteniment de la pau i la seguretat en l'àmbit internacional", segons va ser informat l'alcalde d'Alcanar per part de l'exèrcit espanyol amb seu a la caserna de València. El nombre d'unitats involucrades en les maniobres previstes serien 15 soldats, vehicles de suport, vehicles lleugers i dos vehicles pesats. Ni l'Ajuntament d'Alcanar ni el d'Ulldecona, però, han estat informats de la localització exacta dels exercicis.

Imatges dels vehicles militars estacionats a la Plaça Major d'Alcanar cedides a aguaita.cat

 


 

 

 

Participació