El Vendrell

Les bretolades a l'escola Pau Casals del Vendrell costen 3.300 euros

El regidor d'Educació, Kenneth Martínez, remarca que "les escoles han de ser sagrades"

per ACN , 4 de maig de 2016 a les 16:28 |
Regidor d'Educació del Vendrell, Kenneth Martínez, en roda de premsa | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament del Vendrell s'ha gastat 3.300 euros en reparar els desperfectes provocats per actes vandàlics que hi va haver a mitjans d'abril a l'escola Pau Casals. El regidor d'Educació, Kenneth Martínez, ha lamentat que el consistori hagi hagut de destinar el gruix de la despesa, en una roda de premsa, aquest dimecres. Els diners s'han destinat a tasques de jardineria, substituir vidres trencats, reparar tanques i portes. La resta de reparacions no s'ha pogut quantificar perquè l'ha assumit la brigada municipal.

Martínez ha apel·lat la consciència ciutadana per evitar que es tornin a produir atacs vandàlics a les escoles, ja que aquest és el cinquè en què va d'any. "És un problema que ens hem creat sense necessitat", ha etzibat el regidor, i ha remarcat que aquests centres "han de ser sagrats".


Com a mesura de seguretat, el centre ha instal·lat una càmera de seguretat en un racó on s'han acumulat els actes vandàlics, i ha garantit que només es gravaran imatges fora de l'horari lectiu. El regidor descarta que aquesta mesura s'hagi d'estendre als altres centres. "Destinar 1.000 euros en posar una càmera seria utilitzar malament els diners, perquè es poden estalviar per a fer en positiu", ha assegurat.

Martínez també ha demanat "crear un cordó de seguretat" entre els veïns per evitar que els brètols reincideixin. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra continuen investigant els fets per determinar-ne els autors.

 

Participació