Urbanisme

Tarragona equiparà 39 solars dels barris de Ponent per cohesionar la ciutat

La zona compresa entre Bonavista i Campclar acollirà una gran àrea d'equipaments esportius destinats als Jocs Mediterranis del 2017

per ACN, 3 de maig de 2016 a les 16:20 |
Ajuntament de Tarragona | Arxiu ND
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió Territorial d'Urbanisme del Camp de Tarragona ha emès aquest dimarts un informe favorable al pla de millora urbana per evitar la dispersió dels nuclis que conformen el límit de la ciutat i assolir entorns cohesionats. El projecte concretarà l'ús de 39 parcel·les d'equipaments existents o previstos als barris de Ponent de la ciutat de Tarragona.

Amb aquest pla, l'Ajuntament també busca rehabilitar i relligar amb la resta de la trama urbana els barris residencials de Campclar, Torreforta, la Granja, la Floresta, l'Albada, Parc Riu Clar i els antics sectors dels plans parcials 9 i 13. La zona compresa entre Bonavista i Campclar acollirà una gran àrea d'equipaments esportius destinats als Jocs Mediterranis del 2017 i, també, altres peces d'equipaments i zones lliures.


La concreció dels usos que hauran de tenir totes les àrees d'equipaments permetrà assegurar-ne una bona distribució, facilitarà dur a terme operacions de revitalització del teixit urbà d'aquests barris i la creació d'àrees de nova centralitat. La titularitat de 31 dels solars és municipal i, la resta, pertanyen a altres administracions o a ens privats.

D'aquestes, 18 tindran un ús cultural; sis es dedicaran a un ús administratiu; quatre, tindran una finalitat esportiva; tres es decantaran cap a l'ús sanitari; unes altres tres quedaran com a espais lliures; tres més tindran una usabilitat religiosa; un acollirà una deixalleria i, un altre, instal·lacions d'abastament. El pla inclou dues peces més d'equipaments sense ús adscrit. Finalment, tres parcel·les que sumen una superfície de 5160 metres quadrats es requalifiquen de sistema d'equipaments a espai lliure públic.

 

Participació