Prevenció d'incendis

Comencen els treballs de prevenció d’incendis al Camp de Tarragona

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació inicia l'adequació d'àrees estratègiques per evitar calcinacions al massís forestal de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell

per Redacció, 27 d'abril de 2016 a les 16:26 |
Treballs forestals de Capçanes | Govern
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha iniciat els treballs d'adequació d'àrees estratègiques de prevenció d'incendis al perímetre de protecció prioritària (PPP) del massís forestal de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell. Concretament, es preveu actuar a les regions d'incendi dels sectors Calàs-Taules-Malelles-Mas d'en Cosme, als termes municipals de Capçanes i Marçà (Priorat), i del sector del Coll de Fatxes, al terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Aquests treballs s'estan realitzant amb la col·laboració dels propietaris dels terrenys i de les agrupacions de defensa forestal (ADF), i amb el suport dels ajuntaments, per aconseguir reduir el potencial d'un incendi forestal i que serveixin com a infraestructura de suport de maniobres d'extinció dels mitjans d'extinció.

Amb una superfície treballada de 66 hectàrees, els treballs duraran entre quatre i cinc mesos, amb un pressupost d'uns 167.000 euros. Aquests redueixen la cobertura i l'alçada del combustible de superfície per a reduir la longitud de la flama, en cas d'incendi, i limitar la intensitat del foc potencial. També serveix per reduir o eliminar el combustible d'escala per minvar la probabilitat de desenvolupament del foc en sentit vertical, i minimitzar les opcions de transmissió del foc entre capçades.


Tot el procés ofereix oportunitats als mitjans d'extinció de treballar i organitzar un atac al foc amb seguretat. Una vegada calculada la reducció de la potencialitat d'un foc que s'iniciï a la zona, s'estima en unes 10.000 hectàrees.

També cal tenir en compte que gran part d'aquest massís forestal en el qual s'està treballant es troba inclòs dins dels espais d'interès natural de la Serra de Llaberia i de les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs; i inclòs també dins els espais que formen part de la Xarxa Natura 2000 tant en qualitat de zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) com en qualitat de zones d'especial conservació (ZEC).

 

Participació