1 de 10
Cultura

Els Premis Drac viatgen a Barcelona i Tarragona

Teresa Serramià i Samsó en poesia i Alfons Cama i Saballs en prosa guanyen la 8a edició dels Premis convocats per Òmnium Cultural del Solsonès

per Ramon Estany, Solsona | 25 d'abril de 2016 a les 09:14 |

Teresa Serramià, Maite Viladrich, Alfons Cama. Pere Carles i Ramon Montraveta, un cop lliurats els premis Foto: Ramon Estany


Aquest dissabte 23 d’abril, a les 9 del vespre, el Teatre Comarcal de Solsona s'ha vestit de gala per celebrar l’acte de lliurament dels Premis Literaris DRAC, en la seva vuitena edició. Una edició que ha mantingut un altíssim nivell de participació, amb 34 treballs de poesia i 64 relats curts.

Lectura del veredicte

 

Durant la cerimònia, que ha comptat amb l'assistència de la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, i diversos alcaldes i regidors de la comarca així com Pere Carles, tresorer d'Òmnium Cultural, s'han premiat els guanyadors de les dues categories –poesia i relat curt- dotats cadascun amb 500 euros i l’escultura del Drac, obra del joier solsoní Vicenç Jané, realitzada amb pedra del Solsonès.
 

Els guardons dels Premis Drac Foto: Ramon Estany


Ramon Montraveta, membre de la junta d'Òmnium Cultural del Solsonès i secretari del jurat dels premis, ha llegit el veredicte, en el que el jurat d'aquesta 8a edició, format pels membres següents, Eugeni Barniol, Dolors Cases, Francesc Culleré, Carme Pallarés, Anna Juberó, Àngel Pellicer, Jordi Santasusagna i Ramon Montraveta han fet pública la qualitat literària de la majoria dels treballs rebuts i valorat positivament la participació en aquesta 8a convocatòria, amb 98 obres en total.
 

Teresa Serramià Foto: Ramon Estany


En poesia, l'obra que el jurat ha considerat guanyadora per la invitació al vitalisme, aprofitant els records, a través d'una seqüència de visions amb l'ús de metàfores i sinestèsies molt creatives però amb un lèxic molt quotidià, ha estat "Un joc de mans", de Teresa Serramià i Samsó, de Barcelona.
 

Alfons Cama Foto: Ramon Estany


I en la modalitat de prosa, per la policromia dels personatges que es van descobrint sense pràcticament descriure, per la intriga de l'argument i per qué ha emprat un llenguatge viu i directe, l'obra "Maria Cinta", d'Alfons Cama i Saballs.
 

 


 

 

Participació