Pesca

Els pescadors de Tarragona rebran més ajudes per compensar les vedes

Es podran acollir a una prova pilor per pescar albacora amb l'objectiu de diversificar l'activitat | S'impulsarà un estudi científic per determinar causes i alternatives a l'esgotament de recursos i canvis biològics en sardina i seitó

per Redacció, 21 d'abril de 2016 a les 11:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaició, Meritxell Serret, va anunciar aquest dimecres al Parlament que després de tres mesos de propostes i negociacions amb el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient els pescadors de peix blau rebran més ajuts per compensar les èpoques de veda. A més, es podran acollir a una prova pilot per pescar albacora, dissenyada i proposada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb l'objectiu de diversificar l'activitat.

La consellera va explicar que aquests acords es van concretar en la darrera reunió de treball mantinguda entre el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, i el secretari general de Pesca de l'Estat, Andrés Hermida, el passat 6 d'abril. També va explicar que un altre dels pactes assolits és impulsar un estudi científic, liderat per l'Institut Oceanogràfic i l'Institut de Ciències del Mar, per determinar causes i alternatives a l'esgotament de recursos i canvis biològics en sardina i seitó, tal com demanava la Confraria de pescadors de Tarragona fa dues setmanes.


En les pròximes setmanes es començarà a implementar el Pla de Millora de Competitivitat del Sector de la Llum (peix blau) que s’ha elaborat a Catalunya, conjuntament entre l’administració, el sector i la comunitat científica. Aquest pla, que s'emmarca dins el model propi de governança pesquera que dissenya el DARP, preveu una bateria d'actuacions que abordaran des d'aspectes biològics fins a la comercialització, la millora del producte, la reducció de costos de producció, els aspectes socials i el reforç dels controls.

Des del Departament van subratllar que el pla dóna rellevància a la millora de la comercialització del peix blau i en aquest context s'impulsarà la creació de l'organització de productors a escala catalana i van assegurar que s'estan elaborant estudis sobre les possibilitats de valorització del peix blau.

 

Participació