Pesca

​Els pescadors tarragonins faran una prova pilot per capturar tonyina blanca

Alhora realitzaran un estudi per determinar les causes de la davallada de peix blau a la zona i rebran més ajuts

per Redacció, 19 d'abril de 2016 a les 19:00 |
Pescadors feinejant en un dels ports del litoral català. | Nerea Guisasola / ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Confraria de Pescadors de Tarragona i el ministeri d'Agricultura, Ramaderia i Pesca han acordat aquest dimarts fer una prova pilot per capturar de tonyina blanca amb l'objectiu de compensar l'època de veda del peix blau. Està previst que s'impulsi immediatament i que hi participin inicialment les embarcacions de Tarragona. La possibilitat d'estendre la pesca a la resta de vaixells de la zona dependrà dels resultats del període de prova.

A més, ambdues parts s'han compromès a fer un estudi per determinar la davallada de la pesca d'aquest tipus de peix a la demarcació de Tarragona, que anirà a càrrec de l'Institut Oceanogràfic i de l'Institut de Ciències del Mar. El portaveu de Democràcia i Llibertat al Senat, Josep Lluís Cleries, ha manifestat que l'estudi per determinar els motius de la davallada de la pesca de peix blau podria començar a l'estiu. 


El ministeri també s'ha compromès a atorgar més ajuts als afectats durant el període de prohibició per a la captura de peix blau. Concretament, Cleries ha explicat que, juntament amb el ministeri, els afectats per la veda de peix blau passin a cobrar el mes sencer en lloc dels quinze dies. El senador ha especificat que els ajuts es començarien a aplicar a partir de 2017.

 

Participació