El Vendrell

Investiguen les destrosses de l'escola Pau Casals del Vendrell per vandalisme

Els fets s'acumulen a dos casos més similars que el centre va patit des de gener | La directora de l’escola ha assegurat que traslladarà el cas al Consell Escolar Municipal

per Redacció , 19 d'abril de 2016 a les 17:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Policia Local del Vendrell investiga les destrosses provocades per actes vandàlics que hi ha hagut a l’escola Pau Casals aquest cap de setmana. En concret, han fet malbé les finestres d’una façana del centre, han trencat la tanca del pati de sorra d’educació infantil, han regirat l'hort escolar i han arrencat quatre arbres. Els fets s'acumulen a dos casos més de vandalisme que el centre va patit des de gener, i a altres tres casos ocorreguts a les escoles Àngels Garriga i Garbí del mateix municipi.

Fonts municipals han explicat a l'ACN que no hi ha cap hipòtesi clara sobre els autors de totes les bretolades, ni tampoc cap vincle definit entre totes les entrades que hi ha hagut als diferents centres escolars durant els últims mesos. Es dóna la circumstància que totes les escoles afectades estan ubicades a una zona educativa del Vendrell on la majoria d'edificis són equipaments escolars i esportius, i hi ha pocs veïns a la vora. Això hauria facilitat l'accés dels vàndals sense que ningú els descobrís.


En el cas de l'escola Pau Casals, la directora, Aurora Ventosa, té indicis que els autors dels tres casos que acumulen al centre sí que haurien estat els mateixos totes les vegades. Ventosa ha apuntat que és "gent jove", però no ha concretat si es tractaria d'exalumnes del centre. Sí que ha lamentat, però, que la principal hipòtesi que l'equip directiu té sobre la taula giri entorn un grup d'adolescents: "no entenc com ells no recorden que no fa massa han estat jugant a patis com aquests, on els nens hi viuen el seu dia a dia", ha dit.

Una empresa d’alarmes i càmeres de seguretat ja ha visitat el centre educatiu per estudiar quines mesures es poden aplicar per reforçar el control del centre fora de l’horari lectiu. Tot i així la directora de l’escola ha assegurat que traslladarà el cas al Consell Escolar Municipal, ja que està “molt preocupada” pels desperfectes.

 

Participació