Valls

La temporada de calçots tanca amb una producció rècord

L'Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls no recorda un volum tan gran d'unitats, gairebé 11 milions de cebes

per Redacció , 19 d'abril de 2016 a les 15:14 |
Imatge dels gerents dels set restaurants implicats en la 1a edició de la Calçofest i les seves creacions | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La temporada de calçots tanca amb una producció rècord gairebé 11 milions de cebes. La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls no recorda un volum tan gran d'unitats, si bé reconeix que era previsible donada l'extensió d'hectàrees destinades a aquest conreu, que cada any va a més. La satisfacció dels productors és relativa, malgrat haver estat una campanya molt productiva, aquest increment, en concret, d'un 10% de les etiquetes, no s'ha vist reflectit a nivell econòmic ja que el preu del calçot ha baixat. El pagès ha venut el calçot entre 1 i 2 cèntims per sota de la mitjana habitual dels últims anys, de 0,12 euros, la qual cosa ha deixat molt ajustat el seu marge de benefici. Pagesos i restaurants ja donen per acabada l'època de calçotades iniciada al novembre. Si la capital de l'Alt Camp oficialitza el tret de sortida de la temporada arrencant el primer calçot, ara un grup de set restaurants i un forn de pa de la comarca han volgut encarregar-se de la cloenda, organitzant una jornada gastronòmica amb nom propi, Calçofest, i també moneda pròpia, els “calçotets”.

 

Participació