Cambrils

La Cooperativa de Cambrils evita el concurs de creditors

El jutjat mercantil número 1 de Tarragona homologa l'acord de refinançament

per Redacció, 13 d'abril de 2016 a les 11:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El jutjat mercantil número 1 de Tarragona va homologar, ahir dilluns 11 d'abril, l'acord de refinançament subscrit per la Cooperativa de Cambrils el passat 22 de març. El tribunal va validar que l'acord satisfà el requisit previst a la Llei i que s'acredita les adhesions del passiu financer per 26,1 milions d'euros, el que suposa un 79,99% del total, i per tant, per sobre del 75% de majoria exigible per homologar l'acord. L'homologació d'aquest acord paralitza les execucions singulars iniciades i prohibeix iniciar-ne de noves sobre el deute afectat. Els impositors que no van signar l'acord o els que hi estiguin en contra poden impugnar la resolució durant els pròxims quinze dies. Així deixa enrere definitivament el concurs de creditors al que semblava abocada l'entitat.

La resolució judicial detalla que la Cooperativa Agrícola de Cambrils preveu un pla de reestructuració de fons suficients per poder afrontar els 32,6 milions d'euros de passius financers existents, i ha obtingut o està en tràmits d'obtenir diferents vies de finançament. La primera és el préstec hipotecari concedit per part de l'ASC SCCL, per 10 milions d'euros avalat per la Generalitat en 7,5 milions d'euros i que es va formalitzar el 31 de desembre de 2015. Aquest es retornarà mitjançant quotes mensuals en un termini de deu anys.


A més, segons es detalla, les aportacions obligatòries a capital social de la Cooperativa per part dels socis productors, per 1,5 milions, que s'hauran d'abonar, com a mínim, en la meitat, amb anterioritat a l'homologació judicial de l'acord marc, i la resta, com a màxim el 30 de setembre de 2017. Per últim, les aportacions voluntàries a capital social de la deutora per part dels membres actuals i dels tres darrers anys del Consell Rector i de l'anterior director general de la Cooperativa, Josep Maria Siuró, per un import de 800.000 euros amb anterioritat a l'homologació judicial de l'acord marc.

 

 

Participació