Anella de Tarragona

Reclamen l'adhesió de nous camins a la xarxa de l'Anella de Tarragona

El president de la Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona, Antoni Peco, lamenta que el camí vell de la Canonja a Tarragona estigui "tallat completament per les obres de l'Anella Mediterrània i les obres d'Ikea"

per Redacció , 11 d'abril de 2016 a les 09:23 |
S'han inventariat 90 camins municipals a Tarragona que sumen més de 142 quilòmetres, i se'n farà una selecció per a la ruta de camins de l'Anella Verda. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més d'un centenar de veïns, cridats per diverses entitats, van reivindicar ahir diumenge amb una caminada la importància de preservar les vies de l'anomenada Anella Verda, que comprèn els espais del terme municipal considerats no urbanitzables. Les organitzacions van apuntar que la connectivitat d'aquests camins va excloure la banda de l'horta gran i tots els barris de Ponent, mentre que sí que va tenir en compte la part de llevant, de la plana agrícola de Tamarit fins al riu Francolí. Van demanar que els camins que no formen part de l'Anella Verda s'hi incloguin i que d'altres se senyalitzin millor. El president de la Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, va apuntar que aquesta situació és fruit d'una manca de voluntat política perquè "hi ha molts espais aprofitables on es podria fer camí".

"El territori i la ciutat es poden vertebrar també en camins tous, no cal que sempre siguin d'asfalt", va reclamar Peco, que va demanar que es mantinguin i es conservin correctament els camins de l'Anella Verda, molts, mal senyalitzats. En aquest sentit, el president de la FAVT va demanar que es delimitin els camins, que es corregeixin falsos indicatius i que se senyalitzi de manera correcta el camí a la platja per poder fer una ruta sense perdre's, per exemple.


Peco també va lamentar que el camí vell de la Canonja a Tarragona estigui "tallat completament per les obres de l'Anella Mediterrània i les obres d'Ikea". A l'itinerari, els veïns van fer un recorregut "paral·lel" a la tanca que envolta les obres per "demostrar que hi ha molts espais aprofitables on es podria fer camí". "El mateix camí de Santiago, quan passa per municipis manté el camí i no va a desembocar a un pàrquing o a les obres d'un parc Olímpic", va dir el president de la FAVT.

 

Participació