Veïns reclamen un pàrquing gratuït al solar de l'edifici de la Sedera de Reus

Alguns ciutadans subratllen que haurien preferit l'antic projecte urbanístic que respectava la façana i el contemplava com un centre cívic

per Redacció , 14 de març de 2016 a les 11:19 |
Imatge de la façana de la Sedera, al passeig Misericòrdia. | ReusDiari.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de la confirmació de l’enderrocament de l’antic edifici de la Sedera, les associacions de veïns Mas Vilanova i Passeig Misericòrdia opinen que el solar s’hauria d’aprofitar per habilitar un pàrquing gratuït que ajudi a dinamitzar el barri, ja que la zona compta amb dos col·legis i les oficines del Servei Català d’Ocupació i Hisenda, a banda d’una nova entitat de la Seguretat Social que obrirà les portes ben aviat.

Diversos membres d’associacions de veïns demanen que l’enderrocament es faci en les millors condicions de seguretat possible, ja que hi ha cases unifamiliars a escassos metres de la Sedera. A més, subratllen que ells haurien preferit el projecte que va presentar l’antic regidor d’urbanisme de l’Ajuntament, Miquel Domingo, en el que es respectava la façana i contemplava un centre cívic que rebaixava l’alçada dels edificis. Ja que això no ha pogut ser, recolzen que el solar esdevingui un pàrquing dissuasori, però gratuït. 


Tot i això, el futur del solar no està clar, ja que l’any 2014 es va publicar una sentència del TSJC que anul·lava la modificació puntual de la revisió del PGOU, fet pel qual l’edifici tornaria a tenir un us comercial i industrial, i no urbanístic, segons informa el Diari de Tarragona.

 

Participació