Els alumnes del Centre Sant Rafael amplien la seva experiència educativa

L’Escola d’Art i Disseny de Tarragona ha col·laborat amb el Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael en una proposta pedagògica

per Redacció A.R, Tarragona | 3 de març de 2016 a les 11:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Col·legi Públic d'Educació Especial Sant Rafael rebent el Diploma al Mèrit Cívic Foto: Diputació de Tarragona
 

Una quarantena d’estudiants del Col·legi Públic d'Educació Especial Sant Rafael han participat en un projecte que els ha portat fins al taller de ceràmica de l’Escola d’Art i Disseny on han pogut experimentar de primera mà el procés de creació artística. Amb edats d’entre 13 i 21 anys, els nois han assistit a unes classes de ceràmica amb sessions de dues hores que disposaven d’uns programes adaptats a les seves necessitats educatives especials. Les activitats han estat participatives i han permès descobrir com es crea una peça de ceràmica fins a obtenir un objecte que posteriorment s’han pogut emportar a les seves llars.


Més enllà del treball amb el material, els alumnes han realitzat una visita a les instal·lacions i conegut quines tasques s’hi duen a terme. Segons la Diputació de Tarragona, les sessions contribueixen en «aprofundir en el treball de la motricitat fina i l’estimulació sensorial». A més, consideren que un ampli ventall d’aspectes respectius a l’atenció, l’autonomia personal i els hàbits d’higiene s’han vist reforçats gràcies a aquestes jornades.

 

Participació