Assenyalen l'Ajuntament per tapar un mural contra la violència de gènere

Avisen que el refaran per denunciar els «silencis còmplices» de les víctimes que hi hagi durant l'any

per Redacció , Tarragona, 24 de febrer de 2016 a les 08:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El mural va ser repintat per la brigada municipal. Foto: TarragonaDiari.cat


Aquest dimarts al matí va ser tapat un mural pintat la nit anterior a la Rambla Vella de Tarragona, en una de les parets d'un espai municipal des de fa anys dedicat a l'aparcament de vehicles d'autoritats. La «molta diligència» de la brigada ha molestat les autores d'aquesta pintada, el col·lectiu feminista Cau de Llunes, ja que asseguren que només es produeix «quan algun fet no li agrada» a l'Ajuntament. El mural volia «visualitzar i reivindicar els feminicidis en el marc dels Països Catalans durant tot un any», en total cinc víctimes de la violència masclista en el que va d'any 2016. 


En aquest sentit, denuncien que «veiem que aquesta situació a l'Ajuntament de 
Tarragona no li sembla prou greu per 'embrutar' una de les seves 'precioses' i 

'cuidades' parets de la nostra ciutat. Ens hem de limitar a guardar minuts de silenci, només quan la víctima sigui prou propera, com si fos una desgràcia a l'atzar que esperem que no es torni a produir gràcies a la divina providència». Per tot plegat volen «trencar aquests silencis còmplices que l'únic que aconsegueixen és amagar l'arrel del problema i maquillar-ho de falsa voluntat». Avisen, també, que «podeu tapar tots els murals que fem, que nosaltres els refarem els cops que faci falta, i podeu seguir guardant minuts de silenci, que nosaltres cridarem ben alt qui són els culpables».

 

Participació