El Mercat Central tindrà un rellotge 'carillón' amb l'Amparito i el Seguici

L'alcalde ha tornat a anunciar una previsió de data en l'acte del centenari: finalment podria entrar en funcionament a finals d'estiu

per Josep M. Llauradó , Tarragona, 8 de gener de 2016 a les 13:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


«Preinauguració», en paraules de l'alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, la que s'ha produït aquest divendres al matí a l'entorn del Mercat Central. A diferència de l'any anterior, aquest cop sí que s'ha atrevit a pronosticar data d'obertura: finals d'estiu, entre Sant Magí i Santa Tecla. Un altre de les primícies que ha donat, davant de tots els paradistes, és la instal·lació d'un rellotge carillón com els que presideixen diversos edificis de ciutats centreeuropees i que farà aparèixer diferents elements del seguici popular de Tarragona al so de l'Amparito Roca cada dia a les dotze del migdia. Fins i tot ha plantejat una oferta als organitzadors del mapping de Cap d'Any a la Catedral per tal de traslladar-se a la plaça Corsini quan aquesta estigui completament alliberada de la carpa.


L'acte s'ha desenvolupat amb total normalitat, amb l'assistència de paradistes, representants del supermercat del soterrani i polítics de tots els partits amb representació —menys la CUP, que ja va anunciar que no hi seria. En acabar de parlar la consellera de Comerç Elvira Ferrando, l'alcalde i una representant dels paradistes, s'han enlairat deu globus en senyal cadascun d'ells de deu anys d'existència del Mercat Central. Precisament l'acord amb els paradistes és un dels darrers esculls per finalitzar les obres, un acord que es preveu proper i que permetrà alliberar espai per als marxants, que tornarien de la Rambla al seu lloc tradicional. 

Aquest acte, que s'havia traslladat per no coincidir amb la campanya de Nadal, segons Ballesteros, no serà l'únic que commemorarà el centenari del Mercat. L'Ajuntament hi té previstes diverses activitats a l'entorn que aniran des d'actuacions musicals fins a exposicions o visites a l'edifici quan aquest estigui acabat.

 

Foto de família d'autoritats i paradistes. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació