Fa set anys que esperen judici per una acció de protesta a la Rambla Nova

El cas del primer dia de rebaixes, que va acabar amb tres joves detinguts, ha estat traslladat a l'Audiència Provincial de Barcelona, encara sense data

per Josep M. Llauradó , Tarragona, 7 de gener de 2016 a les 12:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Laia Estrada, a la dreta de la imatge, aquest matí davant del portal on denuncien que agents de la Guàrdia Urbana la van apallissar fa set anys. Foto: Josep M. Llauradó


Set anys després, el que ja s'ha convertit en una tradició, s'ha dut a terme la concentració a la Rambla Nova el primer dia de Rebaixes, el 7 de gener. Aquell 2009, en una campanya feminista «contra la pressió estètica del model de dona promogut des de les grans botigues de roba», tres militants de l'Esquerra Indepdendentista van ser detinguts per la Guàrdia Urbana. L'arribada de diversos agents del cos municipal, segons relata l'actual regidora de la CUP Laia Estrada, va acabar primer en la reclusió en un portal annex a la botiga on estaven duent a terme l'acció i tot seguit en «cops i amenaces». Part dels fets van ser enregistrats en imatges preses per TV3. Durant la reclusió al portal, un dels detinguts afirma que li van trencar la càmera de fotos.


D'aquests fets, se'n van derivar dues acusacions creuades: mentre els joves denuncien agressions i detencions il·legals a tres dels agents, els mateixos policies municipals demanen delictes d'atemptat a l'autoritat i desordres públics, amb anys de presó més indemnització. El cas ha estat traslladat a l'Audiència Provincial de Barcelona, ja que la de Tarragona ha considerat, finalment, que el competent per enjudiciar-ho era aquest òrgan. No es coneix encara la data de judici tot i que s'intueix que podria ser finalment enguany. Sí que l'Ajuntament es manté com a acusació particular contra aquests tres tarragonins, malgrat que cap representant del consistori n'ha volgut donar explicacions a la premsa.

Es tracta d'un expedient amb quantiosa informació, un total de 468 folis, amb un CD que conté les imatges que es van poder aconseguir. «Les principals interessades que tiri endavant som nosaltres», ha dit Estrada aquest migdia durant la concentració, que ha aplegat vora una vintena de persones. La marca de roba fa un parell d'anys que va marxa del local on es va produir tot plegat, però el cas judicial segueix, sense data.

 

Participació