Un cotxe llegirà les matrícules dels cotxes aparcats en zona blava

El sistema avisarà els agents de mobilitat per tal que sancionin els qui incompleixin el termini abonat

per Redacció, Tarragona, 21 de desembre de 2015 a les 18:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge del cotxe que vigilarà les zones d'aparcament regulat. Foto: TarragonaDiari.cat


Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) posa en marxa el VisualCar, un vehicle amb sistema de lectura de matrícules que representa un suport per als vigilants de la zona regulada. La presidenta de l’AMT, Begoña Floria explica que «l’augment de la rotació és un fet constatable en les zones regulades d’aparcament més cèntriques, però no és així en les àrees perifèriques de la ciutat. El vehicle té com a objectiu resoldre aquest problema de saturació».


Aquest vehicle pot comprovar automàticament quins cotxes aparcats en zona regulada no disposen de tiquet o, si el tenen, han superat el temps d'estacionament inicialment abonat. A més d’un element d’assistència per als vigilants de les zones regulades més allunyades, la circulació del vehicle per altres carrers podrà aportar noves dades que ajudin a conèixer amb més exactitud l'estat i evolució de l'aparcament en superfície de la ciutat.

El vehicle, que estarà identificat amb una retolació especial, farà un primer escombrat només de reconeixement de les matrícules dels vehicles estacionats en la zona regulada. Serà a la segona passada quan emetrà l’avís si el vehicle continua sense tiquet o ha excedit el temps. En cap cas el cotxe sanciona, encara que sí que enviarà l'avís corresponent al vigilant de la zona regulada per al seu coneixement.


La seva principal funció és «millorar la mobilitat a la ciutat, no imposar multes, ja que facilitarà dades com els períodes de rotació dels vehicles aparcats en una zona i les hores on es produeix una major demanda d'aparcaments».

 

Participació