Els sindicats d'ensenyament, al carrer pel retorn de sous i condicions laborals

Els propers dies celebraran diverses assemblees als centres i el dia 15 es manifestaran

per Redacció , Tarragona, 11 de desembre de 2015 a les 12:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els delegats sindicals, durant la tancada als Serveis Territorials de la Generalitat. Foto: USTEC.


Els sindicats d'ensenyament USTEC-STEs, CCOO i UGT exigeixen el pagament del 26% de la paga extra de desembre de 2012 a tot el personal i la recuperació de les condicions laborals perdudes. Una exigència que està tenint el seu efecte, ja que el passat dimecres 25 de novembre tots els grups parlamentaris (excepte el de Junts pel Sí) van entrar una proposta parlamentària amb les seves reivindicacions.


El personal públic de 14 de les 17 comunitats autònomes i personal divers d’altres administracions públiques catalanes ja ho han cobrat; ara bé, pel que fa al personal que depèn de la Generalitat, el Govern, per tractar-se d'un govern en funcions, els diu que «no ho pot pagar».

Creuen que «és el moment d’ampliar aquestes mobilitzacions i que tothom hi pugui participar». Per aquest motiu convoquen a realitzar assemblees de treballadors del 30 de novembre al 10 de desembre als diferents centres. Les reivindicacions concretes dels sindicats són: pagament immediat del 26,34% de la paga de 2012, substitucions des del primer dia, retorn a l'horari lectiu d’abans retallades, cobrament del juliol del personal substitu, cobrament al 100% de les baixes, calendari  per al retorn de la resta de la paga del 2012, i de les pagues de 2013 i 2014 robades pel Govern català, i per la restitució de les diferents condicions laborals perdudes. A Tarragona, faran una concentració 15 de desembre a les sis de la tarda al Balcó del Mediterrani. Mitja hora abans, en faran una a Tortosa, Barcelona i Girona, mentre que la de Lleida es convoca a la mateixa hora que a Tarragona.

 

Participació